Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Styvsonens mordattack: Elddåd och 30 knivhugg

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
53-åringen började, enligt domen, slita ut kläder och tända eld på dem. Sen kastade han även en burk med spraydoft på branden så det tog sig ännu mer.
Foto: Räddningstjänsten / Polisen

Mannen knivhögg sin styvpappa till döds i tvättstugan.

Sen knuffade han omkull sin mamma – och tände eld på villan.

Nu har 53-åringen dömts till rättspsykiatrisk vård.

Den 19 april ryckte polis, räddningstjänst och ambulans ut till en fullt utvecklad brand i Avesta kommun.

I bostaden hittades en man död. Samtidigt hade en äldre kvinna tvingats fly lågorna och fick föras till sjukhus med omfattande brännskador.

I början av oktober dömdes en 53-årig man till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för mord, mordbrand och försök till mord.

Flera knivhugg

Enligt domen hade han cyklat hem till sin mamma och hennes sambo på dagen den 19 april, efter att ha suttit hemma och druckit. Där gick han till attack och högg sin styvpappa med kniv närmare 30 gånger. Han högg även sin mamma i vaden och knuffade omkull henne, innan han började tända eld på kläder i huset.

Tidigare hade han sagt till sin mamma på Skype att hon skulle dö, berättar hon i förhör.

Döms till rättspsykiatrisk vård

53-åringen har hävdat att knivattacken var självförsvar och säger att han inte minns branden. Men tingsrätten går på åklagarens linje och slår fast att angreppet var planerat.

Under utredningen har det kommit fram att mördaren lider av en allvarlig psykisk störning, och därför döms han till rättspsykiatrisk vård.

Domen har överklagats.

Så många brott anmäldes i Sverige 2019

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.