Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stulen bil voltade i polisjakt – rånoffer låg i bakluckan

Så många brott anmäldes i Sverige 2019.
Tidigt på fredagsmorgonen utförde pistolbeväpnade män ett bilrån i Upplands Väsby.
Efter en polisjakt voltade rånarna av vägen – med brottsoffren i bilen. Bilden är inte från detta tillfälle.
Foto: JOHAN NILSSON / TT NYHETSBYRÅN

Tidigt på fredagsmorgonen utförde pistolbeväpnade män ett bilrån i Upplands Väsby.

Två av rånoffren tvingades lägga sig i bagageutrymmet, enligt uppgifter till Expressen.

Efter en polisjakt voltade rånarna av vägen – med brottsoffren i bilen.

Det var tidigt på fredagsmorgonen som polisen fick larm om ett bilrån i närheten av trafikplats Glädjen i Upplands Väsby.

– Vi fick in uppgifter strax innan klockan 4. En stund senare fick polisen syn på bilen och ett efterföljande inleddes. Det resulterade i att den tillgripna bilen körde av vägen, säger Anna Westberg på Stockholmspolisens regionledningscentral.

Enligt uppgifter till Expressen skedde rånet under pistolhot. I samband med händelsen ska gärningsmännen ha tvingat två av brottsoffren att lägga sig i bilens bagageutrymme.

Tre till sjukhus

När den stulna bilen voltade av vägen kort därefter befann sig brottsoffren fortfarande i bilen, enligt uppgifter.

– Tre personer som befann sig i bilen fördes till sjukhus. Jag vet inte omfattningen av personskadorna ännu men alla var vakna och talbara innan avfärd, säger Anna Westberg.

Hon vill inte lämna någon närmare kommentar om vilken roll polisen bedömer att de skadade personerna haft i samband med rånet.

– Det finns frihetsberövade personer men av hänsyn till utredningen vill vi inte gå in på hur många gripna det är, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.