Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Student förlorade ena ögat i gängskjutningen

Polisen ser koppling mellan skjutningen i Nacka och mordet på 18-åriga Ndella.
Två personer – som saknade koppling till konflikten – skadades under skjutningen i Nacka. En av dem, en student, miste ena ögat.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Två personer – som saknade koppling till konflikten – skadades under skjutningen i Nacka. En av dem, en student, miste ena ögat.
Foto: CLAUS MEYER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Två personer – som saknade koppling till konflikten – skadades under skjutningen i Nacka. En av dem, en student, miste ena ögat.
Foto: CLAUS MEYER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Studenten på Kungliga Musikhögskolan ska ha suttit i soffan i sin lägenhet flera våningar upp. 

Då träffades han i ögat av eldgivning från ett automatvapen av en skytt som även träffade en taxichaufför – men missade 33-åringen som polisen betecknar som ”Måltavlan”. 

Studenten har mist ena ögat. 

Två gånger har okända gärningsmän försökt skjuta en grovt kriminell 33-åring. Första gången, i Råcksta den 28 augusti, slutade det med att de sköt ihjäl hans 18-åriga flickvän Ndella Jack. Måltavlan missades. 

Ndella Jack mördades i Råcksta.
Foto: Privat / Privat

Den andra gången, i Nacka under söndagskvällen den 8 september, slutade det med att en taxichaufför och en man som bor i området blev skjutna i vad som verkar ha varit en okontrollerad eldgivning med automatvapen. Måltavlan missades. 

Skolan: ”Vi vet att han förlorat synen på ett öga”

Personerna som skottskadades överlevde.

Men den boende, en ung student vid Kungliga Musikhögskolan, har blivit av med ena ögat. 

Han ska själv ha lyckats larma efter skottskadan. 

– Det är en student som blivit skottskadad i samband med skjutningen i Nacka. Vi vet att han blivit opererad och att han har förlorat synen på ett öga, säger Marie Halling, pressansvarig vid Kungliga Musikhögskolan. 

Marie Halling, pressansvarig vid Kungliga Musikhögskolan.
Foto: Kungliga Musikhögskolan / Kungliga Musikhögskolan

Skolan kallar till möte med oroliga elever

Vilka reaktioner blev det på skolan när ni fick reda på att det var en student hos er som drabbats? 

– Det är fruktansvärt tragiskt. Våra tankar går självklart till den här studenten i första hand. Vi har erbjudit studenter som känner att de behöver prata om det här, och vill veta lite mer om vad skolan gör, att vara med på ett möte senare i veckan. 

En av studentens lärare har varit i kontakt med honom och det är osäkert när han kan återvända till studierna. 

– Vi får se vilket stöd vi behöver erbjuda honom när han kommer tillbaka, säger Marie Halling. 

Enligt polisens uppgifter har 27 utomstående personer, som inte haft med konflikterna att göra, skadats och tolv utomstående dödats i samband med gängvåld under de senaste tio åren.  

Håll koll på de senaste nyheterna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.