Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tre gripna i razzia i morse – kopplas till kriminellt gäng

Johan Forssell (M) och Linda Westerlund Snecker (V) möttes under måndagen i en debatt om gängkriminalitet i Expressen TV.
En av de gripna 20-åringarna åtalades nyligen för narkotikabrott, efter att han stoppats med kokain och hasch i centrala Stockholm tidigare i år.
Den andra 20-åringen dömdes för en gruppmisshandel i Sätra i fjol. Även han är dömd för ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen.
Den tredje anhållne efter tisdagens razzia är en 18-åring. Han misstänks för narkotikabrott. För två år sedan fälldes han för att ha deltagit i en gruppmisshandel på en vind i en byggnad i Sätra.

På tisdagsmorgonen slog Nationella insatsstyrkan till mot flera adresser i södra Stockholm.

Tre män med kopplingar till det kriminella Bredängsnätverket greps.

I razzian hittade polisen ett vapen som använts vid flera skjutningar tidigare i år.

Det var tidigt på tisdagsmorgonen som Nationella insatsstyrkan slog till i södra Stockholm. Tillsammans med polisen i Skärholmen slog man till mot fyra adresser i Bredäng och Sätra.

Tre personer greps i razzian. De sitter nu anhållna på misstankar om grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Bland annat har ett vapen hittats.

– Vi vet att vapnet några av de frihetsberövade är misstänkta för att ha hanterat har använts vid flera skjutningar under våren och sommaren, säger Susan Friberg, lokalpolisområdeschef i lokalpolisområde Skärholmen.

Enligt uppgifter till Expressen är de anhållna tre unga män som har kända kopplingar till det kriminella Bredängsnätverket. Grupperingen har stark närvaro i både Bredäng och Sätra, och utöver det täta band till mc-gänget Bandidos och undergrupperingen X-Team.

Yngsta gripna är 18

Två 20-åriga män sitter anhållna misstänkta för grovt vapenbrott. En av dem åtalades nyligen för narkotikabrott, efter att han stoppats med kokain och hasch i centrala Stockholm tidigare i år. De senaste åren har han dömts för ringa narkotikabrott vid flera tillfällen.

Den andre 20-åringen dömdes för en gruppmisshandel i Sätra i fjol. Även han är dömd för ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen.

Den tredje anhållne efter tisdagens razzia är en 18-åring. Han misstänks för narkotikabrott.

För två år sedan fälldes han för att ha deltagit i en gruppmisshandel på en vind i en byggnad i Sätra. Domen då blev sex månaders sluten ungdomsvård för grov misshandel, mindre grovt människorov, rån och övergrepp i rättssak.

Flera våldsdåd i Sätra

Lokalpolisen har sedan i våras utrett flera våldsbrott i och omkring Sätra.

Natten till den 12 april avlossades skott från flera vapen in i en barnfamiljs lägenhet i Sätra. Polisens teori är att skotten inte var ämnade för barnfamiljen – utan att det i stället rörde sig om en uppgörelse mellan två kriminella nätverk.

I juni sköts en man till döds på en uteservering i Sätra centrum. Två maskerade gärningsmän gick upp bakom mannen, sköt honom med flera skott bakifrån och sprang sedan från platsen. Ett av skotten missade måltavlan och träffade i stället en småbarnspappa i 40-årsåldern som satt några bord bort.

I början av november skedde ytterligare en händelse. Då vaknade en familj i Sätra av att gärningsmän besköt deras villa. Ingen skadades vid skjutningen.Se något mer:
Kriminalkommissarien: ”Uppåt 40 åtgärder som måste göras”

Gunnar Appelgren om vad som måste göras för att stoppa gängvåldet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.