Skjutning mot radhus i natt – stor polisjakt

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet (Brå).
Polisen utreder en koppling till en skjutning i oktober.
Foto: Blåljusbilder
Ingen skadades under nattens händelse.
Foto: Google maps

En kvinna och ett litet barn befann sig på övervåningen när någon plötsligt avlossade ett automatvapen mot radhuset, enligt Expressens uppgifter.

Båda klarade sig oskadda. Polisen utreder en koppling till en skjutning i oktober som kopplas till mc-gäng.

– Hotbild pratar vi aldrig om. Det finns skäl till att vi aldrig pratar om det, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisens ledningscentral. 

Vid 01-tiden i natt avlossades flera skott med automatvapen mot ett radhus i Södertälje. På övervåningen fanns en kvinna och ett litet barn, enligt Expressens uppgifter – båda klarade sig undan kulorna.

– Det var människor hemma, men det var ingen som skadats. Jag sättet epitetet människor, säger Towe Hägg, som inte vill gå in på kön eller ålder på de som befann sig i bostaden. 

Polisen bekräftar att det rör sig om en skottlossning mot en bostad. En teknisk undersökning har genomförts i natt men ingen är gripen.

Koppling till tidigare dåd utreds

”En förundersökning om försök till mord är inledd och ett arbete för att säkra spår och prata med vittnen pågår”, skrev polisen på sin hemsida i natt.

–Vi är på plats och arbetar och vi har genomförts vittnesförhör och ett arbete mot att säkra e eventuell övervakningsfilm, säger Towe Hägg. 

Enligt Expressens uppgifter utreds en koppling till ett tidigare mordförsök. Då, i oktober, avlossade en mopedman flera skott mot en man ute på gatan men missade.

I det fallet misstänks, enligt Expressens uppgifter, en man med koppling till mc-gäng. Han är på fri fot.

Enligt Towe Hägg på polisen kommer man att titta på eventuella kopplingar till andra dåd. 

– Det är en av sakerna vi ska arbeta mot. Men först är det den händelsen som det ska hämtas in information kring, och sen titta man på likheter och olikheter. Det är en vanlig utredningsåtgärd, säger hon. 

Se också:

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.