Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skönhetsdirektör åtalas för mordet på sin sambo

Den 21 augusti larmades polisen till en en lägenhet på Södermalm i Stockholm efter larm om ett lägenhetsbråk, där påträffades den döda kvinnan.
Skönhetsdirektören åtalas misstänkt för mord.
Polisen larmades till en adress i Stockholm, efter uppgifter om bråk.
Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX

Kvinnan låg mördad – huggen till döds med flera knivhugg.

När polisen anlände till bostaden greps hennes sambo, en framgångsrik skönhetsdirektör, som misstänkt gärningsman.

– Han nekar till brott, men han kommer inte ihåg något från händelsen, säger åklagare Christina Voigt som nu väcker åtal.

Det var den 21 augusti i år som polisen ryckte ut till en lägenhet på Södermalm i Stockholm efter larm om ett lägenhetsbråk.

När de anlände till platsen fann de en död kvinna – mördad med flera knivhugg mot överkroppen.

Hennes sambo greps på plats som misstänkt gärningsman. Sambon var vid tidpunkten verkställande direktör för ett framgångsrikt bolag i skönhetsbranschen med flera hundra miljoner kronor i årsomsättning.

Han har suttit häktad sedan mordet – och på torsdagen väcktes åtal mot honom.

Kärleksfullt förhållande

– Jag väcker åtal för mord genom att den här mannen har dödat sin sambo genom att med en kniv utdela flera hugg mot hennes överkropp, säger kammaråklagare Christina Voigt.

Kort efter mordet berättade flera av parets vänner för Expressen att de inte hade sett några varningssignaler. Tvärtom hade paret nyss flyttat in i en ny gemensam bostad och framstod som nykära.

En vän till paret sa:

– Jag har så svårt att förstå vad som har hänt. De var kära i varandra och verkade väldigt lyckliga tillsammans.

”Fått lägga pussel”

Under den flera månader långa utredningen har inte heller polis och åklagare hittat något bakomliggande motiv till mordet på kvinnan. I förhör har mannen sagt att han inte minns något från händelsen och i stället har utredarna fått lägga pussel med hjälp av den tekniska bevisningen som funnits tillgänglig från brottsplatsen, berättar Christian Voigt.

– Han nekar till brott, men han kommer inte ihåg något från händelsen. Något motiv kan jag inte uttala mig om. Däremot talar mycket för att han lidit av någon form av psykisk ohälsa, säger hon.

Finns några tecken på tidigare våld?

– Absolut inte. Vad vi har kunnat se så har detta varit en kärleksfull relation på alla sätt. Det finns inget våld och inte heller något missbruk, säger Christina Voigt och fortsätter:

– Det är djupt tragiskt för alla.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.