Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ska göra allt för att hjälpa hans familj”

Han misstänks för de två morden i Linköping 2004.
Daniel Nyqvist.Foto: Privat
Mohamad Ammouri, 8.Foto: PRIVAT
Massi Fritz.Foto: Christopher Hunt

När knivmannen Daniel Nyqvist nu avslöjats ska anhöriga till Mohamad, 8, möta honom i rätten.

Där företräds de av advokat Elisabeth Massi Fritz som målsägandebiträde.

– Jag kommer att göra allt jag kan för att hjälpa, stötta och juridiskt biträda samtliga, säger hon.

I 16 år har Mohamads och Anna-Lenas anhöriga undrat vem som tog deras släktingars liv i Linköping 2004. Efter att polisen nått ett genombrott med en banbrytande DNA-metod och fått hjälp av en släktforskare kunde en misstänkt till sist ringas in:

I tisdags morse slog polisen till mot en 37-årig man som fört en tillbakadragen tillvaro i sin lägenhet i Linköping sedan morden.

Huvudspåret: Främlingsfientligt motiv

Daniel Nyqvist, 37, erkände direkt i polisförhör att han låg bakom dådet. Enligt Expressens uppgifter är huvudspåret att Nyqvist drivits av ett främlingsfientligt motiv där han känt avundsjuka gentemot åttaåriga Mohamads familj. Anna-Lena höggs ned när hon försökte rädda den lilla pojken.

Ett erkännande kombinerat med stark DNA-bevisning kan innebära att åtal och rättegång blir av ovanligt snabbt.

I rätten stöttas Mohamads anhöriga av advokat Elisabeth Massi Fritz, står nu klart.

Massi Fritz: ”Ska göra allt”

– Jag företräder samtliga sju familjemedlemmar till Mohamad. Familjen begärde att få mig som advokat och målsägandebiträde och jag kommer göra allt jag kan för att hjälpa, stötta och juridiskt biträda samtliga.

Massi Fritz har företrätt målsägande i flera högprofilerade mål de senaste åren. Bland annat kvinnan som våldtogs av kulturprofilen Jean-Claude Arnalt och kvinnan som anklagade TV4-profilen Martin Timell för våldtäkt.

Hon stöttade också anhöriga till Ann-Christine och Tor Lekander som mördades av Edvin Gyllensvaan i det uppmärksammade dubbelmordet i Mantorp.

Reporter Kim Malmgren om när Daniel Nyqvist för första gången dök upp i utredningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.