Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sexualsadist åtalas igen efter nytt förnedringsvåld

Greps i Skärholmen efter misstankar om att han utsatt en kvinna för grova övergrepp.

Han har gång på gång dömts för grova sexual- och våldsbrott mot kvinnor.

I augusti var sexualsadisten villkorligt frigiven efter att ha avtjänat ett straff för grova brott mot en kvinna.

Han greps då på nytt i Skärholmen och nu avslöjas det extrema förnedringsvåld som han anklagas för att ha utsatt en kvinna för när hon hölls inspärrad och våldtogs grovt.

I slutet av augusti greps sexualsadisten i Skärholmen efter misstankar om att han utsatt ännu en kvinna för grova övergrepp.

Han var då villkorligt frigiven efter att ha dömts för våldtäkt, grov misshandel och grov kvinnofridskränkning.

Under de senaste 20 åren har han dömts till långa fängelsetraff vid flera tillfällen för andra grova vålds- och sexualbrott mot kvinnor.

Gripandet i Skärholmen och uppgifterna om mannens återfallsbrottslighet startade under valrörelsen en debatt om hur samhället ska skyddas från de värsta återfallsförbrytarna.

Extrema förnedringsvåldet

Nu åtalas mannen mot sitt nekande för människorov, grov misshandel och grov våldtäkt av kvinnan i Skärholmen.

Våldet och förnedringen som kvinnan utsattes för när hon var inspärrad i lägenheten beskrivs som extremt. När kvinnan försökte fly drog han tillbaka henne in i lägenheten i håret, enligt åklagaren. Hon försökte fly flera gånger.

Han ska också ha slagit henne flera gånger med en stekpanna, sparkat och slagit henne, bränt med cigaretter, hällt chilisås på henne och på en kudde som han sedan pressat mot kvinnans ansikte så hon fått andnöd. Han ska också enligt åtalet ha tvingat henne att gå i krossat glas och stampat på henne.

Hotade kvinnan när polisen kom

I samband med de grova våldtäkterna finns en rad andra beskrivningar av förnedringen som han utsatt henne för i lägenheten. Vidare berättas att kvinnan fick omfattande skador och kände dödsångest under natten som hon hölls inspärrad.

Polisen larmades till platsen efter att grannar slagit larm.

När polisen ringde på dörren har kvinnan berättat att mannen hotade att döda henne om hon skrek och han ska också ha sparkat omkull henne för att poliserna inte skulle se henne.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.