Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sexualmördarens gömma – hemliga listor med porr

Mamma Camilla: ”Det gör så fruktansvärt ont”.
Nella Olander.
Foto: PRIVAT

Fångar har larmat om livstidsdömde Johan Fallqvists vilja att våldta kvinnor i fängelset.

Nu har sexualmördaren avslöjats med flera sidor långa listor över ”pornografiska filmtitlar” och porrskådisar – och straffas.

Larmen inifrån fängelset om småbarnsmamman Nella Olanders mördare Johan Fallqvist har varit flera:

Om mörka tankar, dödshot och en vilja att våldta.

Samtidigt önskar han att bli bilförsäljare.

Nu har Fallqvist återigen varnats för sitt beteende.

”Utgör ett otillåtet innehav”

I början av året hittade Kriminalvården fyra A4-papper i sexualmördarens cell. Där hade han antecknat namn på porrstjärnor och porrfilmer, vilket bedömdes som olämpligt då Fallqvist avtjänar sitt straff på sexbrottsavdelning.

Mördaren Johan Fallqvist.
Foto: POLISEN
Gångtunneln där Fallqvist och hans kompanjon slog till.
Foto: POLISEN

”I förhör (...) uppger Johan Fallqvist att rapporten stämmer men att han inte anser att det behöver skrivas en rapport på det.”

”De papper som återfanns på Johan Fallqvists bostadsrum är inte en tillhörighet som anses vara motiverad för att verkställigheten ska kunna genomföras på ett ändamålsenligt sätt (...) Således utgör det ett otillåtet innehav.”

Rädd för rapporter

När personal senare genomsökte cellen på nytt stod det klart att det fanns fler porrlistor.

”Sidorna låg gömda under en kartonglåda på hyllan ovanför sängen. (...) Likvärdiga papper har visiterats ut vid två tidigare tillfällen (...)”.

Johan Fallqvist erkänner i förhör att han ”haft papprena i sju månader” och ”gömt dem på olika ställen”. Nu tänker han inte skriva fler listor av rädsla för att råka ut för nya misskötsamhetsrapporter, säger han.

Fallqvist dömdes i fjol till livstids fängelse för mord och grov våldtäkt. Offret var den 28-åriga småbarnsmamman Nella Olander som kom gående vid gångtunneln i Fagersta där Fallqvist och hans minderårige kompanjon lurpassade i hopp om att hitta en kvinna att döda.


LÄS OCKSÅ: Mamman: Min 14-åriga son våldtog Nella innan hon mördades (Premium)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.