Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marko sköts till döds – gömdes i en rishög

Så här såg det ut när Brottscentralen rapporterade om fallet i mars.
Marko Loikkanen, 46, hittades död i en brinnande rishögFoto: POLISEN
Det var i Knivsta som kroppen hittades.

Marko Loikkanen, 46, hittades mördad i en brinnande rishög.

Nu åtalas sex personer för inblandning i brottet.

– Det är ett gräl i en lägenhet som utmynnar i att en person blir skjuten, säger kammaråklagare Anne Sjöblom. 

Det var tidigt på morgonen den 21 februari som en brand i en rishög upptäcktes i Forsby, söder om Knivsta. Där hittades Marko Loikkanen, 46, mördad.

Kammaråklagare Anne Sjöblom har nu valt att åtala totalt sex personer för inblandning i brottet. Två personer åtalas för mord: en 19-åring och en 48-åring.

– Det vi vet är att det uppstår en diskussion i lägenheten. Ett gräl som utmynnar i att en person i lägenheten blir skjuten, säger Sjöblom.

Misstänks för mord på Marko

19-åringen och 48-åringen misstänks ha dödat Marko med två skott i en lägenhet i Märsta. Därefter misstänks en annan man ha hjälpt 19-åringen att göra sig av med kvarlevorna.

– De har fraktat den döda kroppen från lägenheten i Märsta till Forsby i Knivsta där de i en rishög satt eld på kroppen, säger Sjöblom.

19-åringen och mannen misstänks ha städat mordplatsen tillsammans, med hjälp av en tonårsflicka. En ytterligare man, i 50-årsåldern, hjälpte till med att laga skotthål, enligt åtalet.

En sjätte person ska ha haft ett gevär i sitt förråd och åtalas för vapenbrott. 

Rättegången inleds den 9 januari i Uppsala tingsrätt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.