Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så kunde Yasin skriva på Instagram inifrån häktet

Artisten uppdaterade sin instagram från häktet.
Rapparen Yasin Mahamoud.
Foto: J. WILLS / Pressbild
Yasin Mahamoud.
Foto: Polisen

Artisten Yasin Mahamoud är häktad med restriktioner vilket innebär att han inte får ha mobiltelefon.

Ändå publicerades i helgen ett inlägg på hans Instagram, med budskapet att han är oskyldig.

Inlägget kom till efter att Yasin haft ett övervakat telefonsamtal med sitt team, enligt hans advokat Frida Wallin.

På nyårsafton greps rapparen Yasin Mahamoud efter att en tid ha varit anhållen i sin frånvaro. Han häktades några dagar senare på sannolika skäl misstänkt för stämpling till människorov. Brottsoffret är en annan känd artist.

Trots att han är häktad med restriktioner och inte får ha en mobiltelefon publicerades på söndagen ett inlägg på Yasins Instagramkonto:

”Jag var oskyldig då och jag är oskyldig nu, det är inte första gången jag hör fyrverkerierna välkomna det nya året från en cell, det är inte första gånger jag firar min födelsedag med knäckebröd och smör.”

Han berättade också att han skulle släppa ny musik natten mellan söndag och måndag.

”Polisövervakade telefonsamtal”

Nu berättar Yasins advokat Frida Wallin hur Instagrampubliceringen gick till.

– Yasin har inte själv tillgång till sociala medier när han nu är häktad. Släppet av EP:n var planerat innan Yasin greps och han har under häktningstiden tillåtits ha polisövervakade telefonsamtal med sitt team som dels har kunnat se till att EP:n släppts, dels har kunnat posta på Instagram, säger hon.

Kammaråklagare Anna Stråth leder utredningen mot Yasin Mahamoud och flera andra som är misstänkta i målet.

– Han har ansökt om tillstånd att få träffa en person, han har beviljats ett sådant besök under polisbevakning. I samband med det har han instruerat den personen att det här meddelandet ska postas. Som jag förstår var det någon från hans management, säger Anna Stråth.

Inlägget som publicerades på Yasins Instagramkonto.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.