S-politiker åtalas för mord –misstänks ha skjutit frun i huvudet

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet (Brå).

S-politikern slog larm om att han hade skjutit sin fru.

Nu åtalas han för mord.

Han nekar till den rubriceringen mer erkänner grovt vållande till annans död.

I flera års tid har mannen haft politiska uppdrag för Socialdemokraterna i en annan kommun. Som lokalpolitiker har han haft flera tunga poster - både i politiska organ och i bolag.

Torsdagen den 30 januari stod han utanför polisstationen. När receptionen öppnade berättade han att han skjutit sin fru i huvudet och att hon låg död hemma i den gemensamma bostaden.

När polis anlände till adressen i Sollefteå hittade man hustrun död i huset.

Han greps misstänkt för brott och nu åtalas han för mord. Han nekar till anklagelsen om mord mer erkänner grovt vållande till annans död.

Var på väg att skiljas

Enligt mannen hade paret haft problem i äktenskapet. Av utredningen framgår att de var på väg att skiljas på hustruns initiativ.

Men en genomgång av mannens mobiltelefon har också visat att han under januari månad gjort google-sökningar på bland annat ”mord i nära relationer”, ”straff för grov mordbrand” och olika typer av dödliga gifter. Han sökte även på flygbiljetter och ”mord utomlands straff”.

Några veckor innan det misstänkta mordet satt hustrun i polisförhör och berättade hur hennes make hade tagit sig in i hennes telefon och kopierat alla hennes filer. Detta bekräftades under mordutredningen och han åtalas således därför också för dataintrång.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.