Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rappare frikänns för mord – man sköts och brändes

Polisens råd: Sätt dig i säkerhet – ring 112.
Poliser vid insatsen efter mordet.Foto: CHRISTIAN HERMANSON / UTRYCKNING UPPSALA
Rapparen satt tidigare häktad och misstänkt för mord – nu frikänns han helt.

Hans musik har spelats miljontals gånger på Spotify och Youtube.

Samtidigt har rapparen stått åtalad för mord – anklagad för att ha skjutit en man i huvudet.

Nyligen släpptes han ur häktet och nu frikänns han i domstol.

Det var i oktober i fjol som en man hittades död vid en gård i Ledinge norr om Stockholm. Mannen hade skjutits till döds och kroppen hade därefter bränts.

Spåren ledde till en svensk rappare vars låtar har miljontals lyssningar på Spotify och Youtube. Han har också medverkat i tv där han intervjuats av Malou Von Sivers.

Efter att ha varit på flykt en tid greps rapparen i Norrköping. Därefter häktades han och så småningom åtalades misstänkt för mordet.

På fredagen meddelade Nacka tingsrätt sin dom mot rapparen. Han frikänns för mord, grovt vållande till annans död och grovt vapenbrott. Han döms till dagsböter för narkotikabrott och ringa vapenbrott.

Den frikännande domen var väntad. För två veckor sedan meddelade domstolen att rapparen skulle försättas på fri fot i väntan på dom – en stark indikation på att han inte skulle fällas.

”Har inte begått mord”

Mordoffret hittades i Ledinge men miste sitt liv i en stuga i Nacka kommun, flera mil från fyndplatsen. 

Under utredningen pekade en medåtalad ut rapparen som skytt. Enligt den medåtalade hade rapparen erkänt för honom att ”råkade skjuta” och att ”det var en olyckshändelse”.

Under rättegången hade den medåtalade ändrat version. Då visste han inte längre vem som skjutit mannen.

Rapparen själv har dementerat all skuld.

– Jag har inte begått ett mord, jag har inte begått ett vållandebrott, har rapparen sagt i polisförhör.

Hans version är i stället att flera personer befann sig i stugan vid händelsen – och att en icke namngiven person sköt mannen av misstag.

Tre andra personer döms för brott mot griftefriden. Enligt domen ska de ha varit personerna som förde kroppen från Nacka till Ledinge.

LÄS MER: Så köps och säljs ungdomsmorden i Sverige (PREMIUM) 

LÄS MER: Han beställde skjutningar – avslöjar varför unga dör (PREMIUM) 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.