Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rån kan ha koppling till mordet på äldre paret

Polisen spärrade av platsen. Foto: Läsarbild
Polisen utreder nu om det kan finnas ett samband mellan rånet och det misstänkta dubbelmordet. Foto: Gustav Sveidquist

På tisdagsmorgonen rånades ett äldre par i sin bostad utanför Växjö.

Nu undersöker polisen om rånet kan kopplas till dubbelmordet på paret som mördades på sin gård utanför Linköping.

– Ja, det gör vi absolut, vi undersöker alltid sådana samband, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Polisen fick på onsdagsmorgonen in ett larm om ett rån i Gådsbyn, utanför Växjö. Där hade två män brutit sig in i en bostad och tvingat till sig en plånbok och en bilnyckel.

Därefter lämnade männen platsen i den stulna, silverfärgade bilen.

Ambulans och polis kallades till platsen och ambulanspersonal undersökte paret i 75-årsåldern.

– De kontrollerades av ambulans på platsen men ska inte ha fått några allvarligare skador, säger Maya Forstenius, polisens presstalesperson.

Nu undersöker polisen om rånet kan ha kopplingar till dubbelmordet på ett äldre par, som i måndags hittades mördade i sitt hem på gården mellan Linköping och Mjölby.

 – Vi har tagit sådana kontakter. Men jag kan inte gå in på vad det har gett, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Mordet kan ha planerats länge

Paret hittades i sin bostad av en familjemedlem som larmade polisen, som inledde en förundersökning om mord. Än så länge vet inte polisen när paret mördades - och mordet kan ha planerats under en längre tid.

– Vi vet ju så väldigt lite vilka det är som begått brottet eller varför de har begått det så därför vet vi inte heller hur länge det har planerats, säger Thomas Agnevik.

Därför är polisen intresserade av att få in vittnesuppgifter från allmänheten som sträcker sig några veckor bakåt i tiden - och inte bara gällande den senaste veckan.

– Överhuvudtaget om man har några tips eller iakttagelser knutit till Mantorp eller Mantorpsområdet de senaste veckorna så kan det vara av stort värde för utredningen, säger Agnevik.

Två bilar undersöks

Polisen har än så länge beslagtagit två bilar efter tips från allmänheten och en teknisk undersökning genomförs nu av fordonen.

– Vi kan inte utesluta att bilarna har någon koppling till utredningen så därför vill vi undersöka dem, säger Thomas Agnevik.

Än så länge har polisen inte gripit någon misstänkt för morden. Under tisdagen togs två personer in på förhör, men de släpptes senare och är inte misstänkta för något brott - utan hördes upplysningsvis, enligt polisen.

Polisen kan än så länge inte säga något om motivet till dubbelmorden. Enligt uppgifter till Aftonbladet handlade det om ett rånmord, men än så länge vet inte polisen om något är stulet från gården.

– Det är inte fastställt att något är stulet, utan det jobbar vi nu med att klarlägga, säger Thomas Agnevik.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!