Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polishustrun drev bordell – döms till fängelse i hovrätten

Polismannen friades från kopplerimisstankarna i oktober. Chefsrådman Erik Lindberg förklarade då domen.
Bild från polisens razzia mot massagesalongen i centrala Stockholm.
Foto: Janne Åkesson / SWEPIX
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

En polis och hans hustru åtalades i september för grovt koppleri.

Misstanken var att fruns massagesalong fungerat som en bordell.

Polismannen friades från kopplerianklagelserna i tingsrätten, medan hustrun dömdes till fängelse i tre år och sex månader.

Nu fastställer hovrätten hennes dom.

Efter en längre tids spaning mot en massagesalong i Stockholm slog polisen till i maj i år. Tillslaget gjordes efter misstankar om att ”bordelliknande verksamhet” bedrevs i lokalen.

I målet har dessa misstankar bekräftats och tingsrätten har slagit fast att utåt sett erbjöd salongen hälsomassage men att det bakom kulisserna även förekom försäljning av sexuella tjänster och 'svart' massage”, skriver Stockholms tingsrätt i sin dom.

En polisman, och hans hustru som äger salongen, åtalades – bland annat för grovt koppleri.

Polismannen friades från grovt koppleri men dömdes för brott mot vapenlagen, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, och ringa dopingbrott. Hans hustru dömdes för grovt koppleri och grovt bokföringsbrott, till tre år och sex månader.

Domen fastställs av hovrätten

Nu fastställer Svea hovrätt domen mot henne.

Man lutar sig, precis som tingsrätten, till stor del mot offrens vittnesuppgifter. 

I likhet med tingsrätten anser hovrätten att det genom målsägandenas uppgifter – och då särskilt det som NN har berättat – är styrkt att försäljningen av sexuella tjänster har skett i vart fall från och med den l september 2018.

Hustrun har erkänt brott av normalgraden för både koppleri och bokföringsbrott, men inte under hela den period som rätten syftat på. Hon yrkade inför hovrättsförhandlingar på kortare fängelsestraff därefter.

Men hovrätten korrigerade tingsrättens dom endast på en punkt: att hennes fem års näringsförbud ska gälla från dagen för tingsrättens dom, i stället för dagen då domen får laga kraft.

42 sexköpare greps på en vecka i Stockholm, i november. ”Det visar ju att problemet är utbrett”, säger Expressens Kim Malmgren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.