Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stor sexrazzia i Stockholm – Paolo Roberto gripen av polis

Greps i centrala Stockholm enligt Expressens uppgifter.
Tv-stjärnan greps på Östermalm. Polisen hade span på platsen i en insats de kallar ”Insats torsk”
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Bilden är från ett annat tillfälle.
Foto: PEO MÖLLER / KVP
Simon Häggström, spanare vid Nationella operationsavdelningen, NOA, säger att flera män har gripits.
Foto: EXPRESSEN / TT NYHETSBYRÅN

Tv-stjärnan och entreprenören Paolo Roberto greps på torsdagskvällen misstänkt för sexbrott.

Polisen slog till när han lämnade en lägenhet känd för sexhandel i centrala Stockholm.

Han är en av flera män som lagfördes i samband med en riktad insats – som fått namnet ”Insats torsk”.

– Jag kan inte kommentera några ingripanden i detalj som vi har gjort under natten, säger kriminalinspektör Simon Häggström, spanare vid NOA.

Razzian mot de misstänkta sexköparna har pågått i centrala Stockholm under veckan och avslutades natten till fredagen. 

Den genomfördes av Norrmalmspolisen i Stockholm och människohandelsgruppen vid polisens nationella operativa avdelning, NOA.

Polisen bekräftar i dag att elva personer totalt lagfördes i samband med insatsen på torsdagen, varav en greps. Samtliga dessa erkänner sexköp.

En liknande insats genomfördes i februari, då 41 män greps, misstänkta för sexköp, under razzior på tre olika lägenhetsbordeller på Södermalm i Stockholm.

Paolo Roberto gripen

En av de gripna är den kände tv-profil och entreprenör Paolo Roberto.

Polisen hade spanare på flera platser kring fastigheten på Grevgatan i centrala Stockholm när han anlände på torsdagskvällen. När han sedan lämnade lägenheten vid 19-tiden greps han misstänkt för sexköp. Ett förhör hölls på plats och sedan försattes han på fri fot.

Kvinnan som Paolo Roberto misstänks ha köpt sex av kommer från ”ett av Europas fattigaste länder”.

På ett av hans företag har personalen under morgonen fått information om att något hänt med företagaren under natten men han hade själv inte kontaktat personalen.

– Jag har inte hunnit prata med honom, säger en ansvarig på företaget.

Kallar operationen ”Insats torsk”

Tillslaget mot tv-stjärnan var resultatet av en polisoperation som pågått i Stockholm under den senaste veckan. 

Målet har varit att avslöja sexköpare som besökt adresser där prostituerade misstänks ha sålt sex, samt att hitta kvinnor som säljer sex i syfte att förmedla hjälp till dem. 

Polisoperationen har fått namnet ”Insats torsk”.

En granne berättar att en civilpolis tidigare i veckan kom och frågade om portkoden till trapphuset där sexhandeln ska ha ägt rum.

– Gårdagens arbete sker med anledning av att vi vet att det förekommer omfattande sexhandel på Norrmalm, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

– Igår jobbade vi mot ett flertal adresser och det är en del i det pågående arbetet vi har gentemot sexhandeln.

Han berättar att elva personer lagfördes, varav en greps. De andra tio erkände på plats.

– De döms för köp av sexuella tjänster. Straffet för det brottet är böter eller fängelse i högst ett år, säger Mats Eriksson.

Polisen: ”Oavsett vem du är”

I ett inlägg på Instagram skriver Simon Häggström att insatsen var så krävande att ”flera av oss inte ens hade tid att få i oss lite mat under hela passet.”

Han skriver: ”Vi har slitit hårt och gripit flertalet män för att ha köpt sex. Såhär dagen efter så är det några tankar som snurrar i mitt huvud. 

Oavsett vem du är eller var du kommer ifrån. Tar du dig rätten att köpa dig tillträde till en annan människas kropp så kommer vår målsättning alltid vara att gripa dig.”

Simon Häggström vid NOA:s människohandelsgrupp vill med hänvisning till förundersökningssekretessen inte lämna fler kommentarer.

Efter Expressens avslöjanden om Paolo Roberto rapporterade också Aftonbladet som tillförde informationen att han ska ha betalat 1500 kronor, en uppgift som bekräftas av våra källor.

Expressen söker entreprenören.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.