Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens nya fynd efter mordet på mc-ledaren

Möjliga mordvapen hittade efter dubbelmordet i Norrköping, enligt Aftonbladet.
Ledaren för mc-gänget No Surrender och en annan medlem sköts ihjäl under natten till i torsdags.Foto: POLISEN
Dubbelmordet utfördes utanför en restaurang i Norrköping. Foto: Niklas Luks/Nkpg.News

Polisen har säkrat vapen, en AK-47 och en Glock-pistol, som de misstänker att användes för att mörda männen i Norrköping, rapporterar Aftonbladet

Vapnen ska ha legat i den utbrunna bil som påträffades någon mil från brottsplatsen.

En av de mördade, en man i 40-årsåldern, var ledare för kriminella mc-gänget ”No Surrender”. 

– Norrköping drabbas av någon form av uppgörelse där kända kriminella är inblandade, har chefsåklagare Torsten Angervåg sagt om dådet. 

Natten till torsdagen 5 december öppnade en eller flera okända gärningsmän eld utanför en nattklubb i centrala Norrköping. 

Nattklubbsgästerna flydde i panik när rutor sköts sönder

Klubben val välbesökt och rutor sköts sönder. 

– Folk började springa, det blev panik. Jag blev rädd, hamnade i chock och stod still, berättade ett vittne för Expressen. 

Ingen av gästerna kom till skada. 

Måltavlorna – en ledare för mc-gänget No Surrender och en annan medlem i gänget träffades och avled till följd av skotten. 

Skjutvapen hittade i den utbrunna bilen

Under natten påträffades en utbrunnen bil – krockad mot ett träd – i Rejmyre i Finspångs kommun. Bilbranden såg ut att vara anlagd och fordonet blev högintressant för mordutredarna som lät genomföra en forensisk undersökning av platsen och bilen. 

Nu har de misstänkta mordvapen, en AK47 och en Glock-pistol, påträffats i brandresterna, enligt uppgifter till Aftonbladet. 

Tidningen rapporterar även att det rör sig om en gärningsman och att denna fick improvisera. Enligt polisens hypotes hade mördaren tänkt slå till tidigare, då männen befann sig vid en närbelägen restaurang. När männen sedan tog en taxi ska gärningsmannen ha följt efter med sin bil och ha öppnat eld när männen lämnade taxin utanför nattklubben. 

LÄS MER: Så köps och säljs ungdomsmorden i Sverige (PREMIUM) 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.