Polisen: Vi vet inte hur 17-åringen i Nacka dog

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
En 17-årig man hittades på tisdagen mördad i ett skogsområde i Nacka, sydost om Stockholm.
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det är enligt polisen oklart hur den 17-åring som hittades död i ett skogparti i Nacka på tisdagen mördades.

Tonåringen – som har kopplingar till ett kriminellt nätverk – kan ha kidnappats redan i måndags, enligt Expressens uppgifter.

Enligt uppgifter till Svenska Dagbladet har han utsatts för ”mycket grovt våld”.

17-åringen anmäldes försvunnen av sina anhöriga under måndagskvällen, och en polisutredning drogs i gång. Men varför han försvann, eller vad som hänt fram tills 17-åringens kropp hittades i skogsområdet i Orminge i Nacka kommun under tisdagen är ännu oklart, enligt polisen. 

Någon dödsorsak har ännu inte kunnat fastställas.

– Skadorna är av ett slag som gör att de inte entydigt pekar i en riktning, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson.

Enligt SvD:s uppgifter hade 17-åringen utsatts för ”mycket grovt våld”.

Polisen: Ingen misstänkt

Polisen känner till vittnesuppgifterna om att en hög smäll eller ett skottljud ska ha uppfattats i området, men något samband med utredningen har ännu inte kunnat konstateras. I nuläget finns ingen misstänkt i ärendet.

Enligt uppgifter till Expressen ska 17-åringen ha haft kopplingar till ett kriminellt nätverk. Men om han var känd av polisen sedan tidigare vill inte polisen kommentera.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning på fyndplatsen och förhört människor i närområdet. Man kommer också undersöka om det finns övervakningskameror i området som skulle kunna vara intressanta för utredningen.

Händelsen utreds som misstänkt mord.

Gängkopplad 17-åring hittad död söder om Stockholm

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.