Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gjorde mål i Fifa – fick stryk

När den ena mannen gjorde mål blev den andra förbannad – och slog till målgöraren. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

På tisdagsmorgonen bubblade tv-spelsrivaliteten mellan två män över.

Polisen kopplades in efter att en av dem gått till attack mot sin motspelare efter ett mål i spelet Fifa.

– Man kan tycka att två vuxna personer som sitter och spelar tv-spel borde kunna lösa det på annat sätt, säger Johan Thalberg

Det var vid 07.30-tiden på tisdagsmorgonen som två män i 35-årsåldern spelade tv-spelet Fifa mot varandra i en bostad i Hudiksvall.

Det slutade med att polisen kopplades in.

Den ene hade gjort mål.

Då hade den andra blivit förbannad – och slagit till målgöraren.

– Jag får säga att det inte hör till vanligheterna. I alla fall inte med de bakgrunderna, säger Johan Thalberg, presstalesperson på polisens regionledningscentral i region Mitt.

Polisen gick inledningsvis ut med uppgiften att man hade varit på plats vid huset. Senare har det korrigerats till att polisen fick in ett larmsamtal men att man i slutändan inte behövde rycka ut till bostaden.

Polisens tips: Revansch bättre än misshandel

– Han som råkade ut för ringa misshandel har sagt att han vill fundera på om han vill polisanmäla, och att han i så fall kommer att göra det i efterhand, säger Johan Thalberg.

Polismannen menar att det polisen redan är hårt ansatt, och att det finns andra ärenden som är i större behov av polisens uppmärksamhet.

– Det kommer in som misshandel, så på så vis är det ju ett jobb för oss. Samtidigt kan man tycka att två vuxna personer som sitter och spelar tv-spel borde kunna lösa det på annat sätt, säger Johan Thalberg.

Har du något tips till frustrerade tv-spelare?

– Ett allmänt tips är att inte ta till handgemäng, skadegörelse eller misshandel. Man får vända på matchen genom att göra mål i stället, säger Johan Thalberg.