Polis åtalas för bordell på massagesalong

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet (Brå).
Polisen gör razzia på massagesalongen.
Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

En polisman och hans fru ställs nu inför rätta för grovt koppleri.

De misstänks ha tjänat ”åtskilliga miljoner” på att driva en massagesalong.

– Paret har utnyttjat kvinnorna och tjänat pengar på deras sexförsäljning, säger chefsåklagare Per Nichols.

Stockholmspolisens sektion som arbetar emot människohandel slog till mot massagesalongen i centrala Stockholm i slutet av maj efter misstankar om en omfattande bordellverksamhet.

I flera timmar söktes salongen genom av polis i jakt efter spår efter koppleri och i lokalen hittades bland annat salongens ”bokningstelefon” med en kontaktbok som avslöjade ett stort antal kunder.

Inför razzian hade polisen spaningar visat att anställda på salongen gjort stora inköp av kondomer.

Polisens telefonavlyssning avslöjade också att personal söktes till salongen och att det inte bara handlade om ”hälsomassage” utan även sexuella tjänster. Enligt avlyssningen hade polismannen en ”administrativ roll” i verksamheten.

Telefonavlyssningen visade också att kvinnan tog en extra avgift på 100 kronor per kund från de anställda under coronapandemin eftersom besöken minskade.

Samtidigt greps en polisman tillsammans med sin fru. De misstänks ha drivit bordellen och har suttit häktade misstänkta för grovt koppleri sedan dess.

I deras hem hittades en halv miljon i kontanter. Enligt polisens inledande utredning visade kundanteckningar att de ska ha tjänat 1,7 miljoner kronor på koppleriet men nu vidgas misstankarna till att försäljningen på salongen gett elva miljoner kronor.

Utsatt kvinna slog larm om bordellen

Pengarna ska de ha dragit in under ett års tid från maj 2019.

– Jag har åtalat paret för grovt koppleri eftersom de tillsammans och i samråd bedrivit en massagesalong i centrala Stockholm där de har främjat och utnyttjat att flera målsäganden har sålt sexuella tjänster mot ersättning, säger chefsåklagare Per Nichols.

– Jag menar att kvinnan har sett till att andra kvinnor varit där och sålt sexuella tjänster

Paret har under hela utredningen nekat till brott.

Polisens razzia gjordes efter att en kvinna slagit larm och polisen spanat mot den misstänkta bordellen under en tid.

– Åtalet är ett resultat av ett utmärkt utfört spaningsarbete från polisens sida och att en av de utsatta kvinnorna gjorde en anmälan, säger Per Nichols.

Polismannen åtalas också för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och brott mot vapenlagen efter att minor och militär ammunition hittats hemma hos honom. Han misstänks också för dopningsbrott.

Inför den kommande rättegången ska Polismyndighetens ansvarsnämnd ta ställning till om mannen kommer avskedas om han döms.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.