Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han sköt sin flickvän till döds – frias från mord

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet.
Pojkvännen.
Polisens insats.

Med ett pistolskott i huvudet tog han sin flickväns liv. 

Pojkvännen hävdar att allt var en olyckshändelse – och tingsrätten dömer honom för grovt vållande till annans död snarare än mord.

Det unga paret syntes ofta i trakten när de promenerade med barnvagn.

– I helgen var de i parken och gungade och lekte med barnet. Då kunde man inte se att det fanns några problem mellan dem, har en granne sagt.

Men en tisdagsförmiddag i oktober förra året kom ett 112-larm inifrån deras lägenhet i Västervik: Det var pojkvännen som ringde och sa att han skjutit sin flickvän av misstag.

Pojkvännen.

”Sprang rakt ut till min mamma”

– Jag förstod inte först, för jag kollade när skottet avlossades, då kollade jag vart är det jag har träffat. Men när jag liksom kollade på henne och såg att hon vinglade då förstod jag att jag träffade henne och då sprang jag rakt ut till min mamma, har pojkvännen sagt i polisförhör.

Kalmar tingsrätt dömer honom till sex års fängelse för grovt vållande till annans död, vilket Dagens juridik var först att berätta.

Mycket talar för att mannen var ute efter att döda, enligt tingsrätten, men bland annat hans eget 112-samtal gör att man inte anser det bevisat att det fanns något uppsåt. Straffet blir sex år och fyra månaders fängelse för grovt vållande till annans död.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.