Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han gick runt med barnvagn – misstänks för kvinnomord

Sammanställning av BRÅ:s senaste rapport.

I helgen lekte mannen och kvinnan med sitt gemensamma barn i parken. 

Nu har han häktats på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat kvinnan – som enligt Expressens uppgifter varit hans flickvän.

Mannen, som tidigare är dömd för våldsbrott, erkänner vållande till annans död men nekar till mord.

Det var vid 10.30-tiden på tisdagsförmiddagen som polisen ryckte ut till en lägenhet i Västervik efter larm om skottlossning.

På plats fann man en allvarligt skadad kvinna. Hon fördes till sjukhus – men hennes liv gick inte att rädda.

En man i 25-årsåldern som befann sig i bostaden greps. På torsdagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord och grovt vapenbrott.

– Han förnekar att han gjort sig skyldig till mord. Han erkänner vållande till annans död, säger hans försvarsadvokat Fredrik Liljeberg.

Enligt advokaten erkänner mannen att han bragt kvinnan om livet – men att allting var en olyckshändelse.

Han erkänner också att han haft ett vapen.

– Han erkänner vapenbrott men inte att det ska bedömas som grovt, säger advokaten.

”Gick runt med barnvagn”

Mannen och kvinnan har varit i ett förhållande, enligt Expressens uppgifter. Hon var skriven på en annan adress men enligt flera grannar har hon tillbringat mycket tid i och omkring den aktuella bostaden.

– Det har varit vanligt att man sett det här paret, killen och tjejen, gå runt med barnvagn och hund ute på gården, säger en granne.

En annan boende säger:

– I helgen var de i parken och gungade och lekte med barnet. Då kunde man inte se att det fanns några problem mellan dem.

Bötades för brott

Sedan den misstänkte frihetsberövades har polisen hållit förhör där mannen gett sin bild av vad som hänt, enligt hans försvarsadvokat Fredrik Liljeblad.

– Han förnekar rubriceringen mord, säger Liljeblad.

Däremot erkänner mannen vållande till annans död.

Den mordmisstänkte mannen har tidigare varit aktuell i kriminella sammanhang.

Tidigare i år godtog han ett strafföreläggande på sammanlagt 4 500 kronor i böter för en rad olika brott: Brott mot knivlagen, olovlig körning och rattfylleri efter att han stoppats på en fyrhjuling samt två fall av ringa narkotikabrott efter att polisen hittat cannabis i samband med en kontroll.

2015 dömdes han till villkorlig dom och dagsböter efter att han och fyra vänner angripit en ensam man och överöst honom med sparkar och slag.