Polisen spärrade av området kring brottsplatsen i lördags kväll. Foto: Janne Åkesson/SwepixPolisen spärrade av området kring brottsplatsen i lördags kväll. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisen spärrade av området kring brottsplatsen i lördags kväll. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisen undersökte den misstänke mannens bostad. Foto: Janne Åkesson/SwepixPolisen undersökte den misstänke mannens bostad. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisen undersökte den misstänke mannens bostad. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Man häktad för mord på släkting

Publicerad

En kvinna hittades i helgen död på en enslig gård utanför Enköping.

En man i 60-årsåldern, som är släkt med offret, har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mordet.

– Mannen hade blod på sina händer när han greps. Knivar har anträffats och tagits i beslag, säger åklagare Thomas Bälter Nordenman.

Tidigare i år var de båda inblandade i ett infekterat husbråk.

Mannen i 60-årsåldern greps sent i lördags kväll misstänkt för att ha mördat en kvinna som några timmar tidigare hittades död av en anhörig på en gård utanför Enköping.

Under måndagen pressades han av polis i förhör.

LÄS MER: Kvinna hittad död på gård – polisen misstänker mord

 

– Vi har precis avslutat förhöret och jag kan berätta att han förnekar brott, sa åklagaren Thomas Bälter Nordenman på måndagseftermiddagen.

Vid undersökningen av den misstänkte mannens hus användes bland annat polishundar.Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX

Under tisdagseftermiddagen häktades mannen vid Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Åklagaren bekräftade att mannen och kvinnan är släktingar.

– Mannen hade blod på sina händer när han greps. Knivar har anträffats och tagits i beslag, säger åklagare Thomas Bälter Nordenman.

– Det är ett stort antal förhör som nu ska hållas.

Mannen är häktad på den högre misstankegraden, och åtal ska senast väckas den 5 september.

– Han förnekar brott, säger hans advokat Kristina Boethius.

Tvist om fastighet

Mannen och kvinnan har varit inblandade en tvist som rör en fastighet. De första handlingarna i tvisten inkom i slutet av maj i år till den aktuella tingsrätten. Rätten fattade en och en halv månad senare beslut i målet.

Bråket handlade om att kvinnan ville att huset som ligger på en naturskön fastighet skulle säljas på offentlig auktion. Den misstänkte mördaren och den mördade kvinnan äger huset gemensamt och de var då inte överens om det skulle bli en tvångsförsäljning, enligt rättsdokument.

Kvinnan krävde också ersättning för underhåll av huset från den nu misstänkte mördaren.

Polisens tekniker i närheten av den misstänkte mannens bostad.Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX

Bara några veckor efter det skickade kvinnan själv ett mejl till samma tingsrätt där hon förklarade att tvisten var löst. Handlingen kom in till domstolen för ungefär en vecka sedan.

 

LÄS MER: Grannarna om skräcken: " Stängde alla dörrar och fönster"

 

Åklagaren Thomas Bälter Nordenman ville på måndagen inte uttala sig om det kan ligga ett ekonomiskt motiv bakom det misstänkta mordet.

"Inriktade på att vi har rätt person"

– Men vi har en uppfattning om motivet. Vi tittar alltid brett, men just nu är vi inriktade på att vi har rätt person och allt talar för att det är rätt, sa Thomas Bälter Nordenman.

Vad var det som fick misstankarna att riktas mot honom?

– Det var primärt genom vittnesuppgifter.

Inte heller i samband med att han begärde mannen häktad ville åklagaren kommentera Expressens uppgifter om att en husaffär kan vara motivet till det misstänkta mordet.

– Vi har en klar uppfattning om det, men jag vill inte gå in på det, sa Thomas Bälter Nordenman på tisdagen.

Är det känsligt?

– Jag tänker inte kommentera det i alla fall.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson
Nicole Fältlöv-Amiri
Nicole Fältlöv-Amiri

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag