Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Båda åtalade frikänns för mordet på Ndella Jack, 18

Senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Foto: Privat / Privat
Foto: JANNE ÅKESSON

Ndella Jack sköts till döds med automateld genom en fönsterruta tolv dagar efter sitt bröllop – hennes make var enligt polis den egentlige måltavlan.

Ingen av de åtalade döms för den skjutningen. Däremot döms en 23-åring till åtta års fängelse för medhjälp till mordförsök för sin roll i en annan skjutning mot Ndellas make.

Det var i slutet av augusti förra året som den nygifta Ndella Jack, 18, sköts till döds. Kulorna från automatvapnet krossade fönsterrutan och träffade Ndella när hon låg i sin säng i Råcksta.

Den egentliga måltavlan var enligt polisen hennes nya make: En ökänd kriminell man. Han och de misstänkta hade en konflikt i samband med bröllopet utomlands.

Ndella Jack, 18.Foto: Privat / Privat

– De åtalade är alla före detta kompisar till mannen och jag påstår att motivet är en konflikt som uppstått mellan dem, har kammaråklagare Maria Hävermark sagt.

Fyra åtalade

I april åtalades totalt fyra personer för inblandning i två olika dåd.

 En 23-åring och en 30-åring för mord och mordförsök för skjutningen i Råcksta där Ndella dog. 30-åringen släpptes efter rättegången.

 23-åringen är också åtalad för mordförsök för en skjutning i Nacka knappt två veckor senare, även då med Ndella Jacks make som misstänkt måltavla. Medåtalad för den skjutningen är en annan 30-åring.

På torsdagen meddelade Solna tingsrätt att 23-åringen döms till åtta års fängelse för medhjälp till mordförsök gällande den andra skjutningen. Gällande mordet på Ndella frikänns båda åtalade.

 

FÖRTYDLIGANDE: I en tidigare version av artikeln framstod det som att 23-åringen dömdes för inblandning i skjutningen mot Ndella Jack, men domen gäller alltså den andra skjutningen.

 

LÄS OCKSÅ: Bröllopsgästerna förolämpades – Ndella sköts av misstag

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.