Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya uppgifter: Så mördades paret

Två personer hittade döda i villa i Vallentuna norr om Stockholm
Nu framkommer nya uppgifter om hur paret dog.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mannen sköts ihjäl och kvinnan kvävdes till döds med plastfolie, skriver Aftonbladet.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ingen mördare har gripits efter att en kvinna och en man hittats döda i sin villa i Vallentuna.

Nu framkommer nya uppgifter om hur paret dog.

Mannen sköts ihjäl och kvinnan kvävdes till döds med plastfolie, skriver Aftonbladet.

Förra veckan hittades en kvinna och en man i 60-årsåldern döda i en villa i Vallentuna norr om Stockholm. Personer i parets närhet hade larmat polisen efter att inte ha hört av dem – när polisen kom dit hittades de livlösa kropparna.

– En person ringde in och var orolig för sin vän som var försvunnen. När vi åkte till den försvunna personens adress hittades två avlidna personer, sa Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen, då.

Direkt misstänkte polisen mord. En teori är att någon gav sig på paret för att råna dem. För ett halvår sen sålde mannen fastigheter – delar av en släktgård – för totalt 14 miljoner kronor. Det skulle kunna vara ett motiv, enligt misstankarna.

Parets bil hittades fem mil från mordplatsen dagarna efter att kropparna hittades. Polisen utreder om mördaren kan ha kört bilen dit.

Uppgifter: Hittades med plast runt huvudet

Nu kommer nya uppgifter om hur mordet ska ha gått till. Aftonbladet rapporterar, med hänvisning till källor, att mannen sköts till döds. Kvinnan uppges ha kvävts ihjäl med plastfilm. Enligt Aftonbladets uppgifter hittades hon med plastfolie runt huvudet.

Polisen vill emellertid inte kommentera uppgifterna.

– Det är ingenting vi kan kommentera, säger Anders Bryngelsson vid Stockholmspolisen till tidningen.

Hur länge mannen och kvinnan hade varit döda när de hittades har polisen inte kunnat säga. Men de är intresserade av iakttagelser i området från och med lördagen den 11 januari.

”Dörren var låst och bilen var borta”

Den morgonen skulle kvinnan spela klubbmästerskap i tennis, men i ett kortfattat sms skrev hon till sin medspelare att hon blivit magsjuk, kunde Expressen först berätta.

Sms:et var en indikation på att något inte stod rätt till, har Niclas Berglund, verksamhetsansvarig på tennisklubben, tidigare sagt:

– Det var ett nytt märkligt beteende. Det är ju bara teorier, men i efterhand har vi fått känslan att det kanske inte var hon som skrev sms:et. Eller att det skedde under hot. Att det hade hänt något redan då.

När vännerna inte hörde från kvinnan under flera dagars tid växte oron. På tisdagen gjorde ett par av dem ett hembesök.

– På tisdagen var det ett par som var ute vid deras hus. Dörren var låst och bilen var borta. Vi hoppades att det var något naturligt. Dagen efter fick vi veta att hon inte hade varit på jobbet heller och då var det en av oss som ringde polisen, har Niclas Berglund sagt.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Brott i Sverige 

Så många brott anmäldes 2019:

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet (BRÅ)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.