Övervakningsbilder visar sista spåren efter Deniz

Deniz fångades på bild av övervakningskameror i Stockholm
Nya övervakningsfilmer som publiceras av TV3 i Efterlyst visar Deniz Arda dagen innan han försvann.
Foto: TV3 Efterlyst / Polisen
Nya övervakningsfilmer som publiceras av TV3 i Efterlyst visar Deniz Arda dagen innan han försvann.
Foto: TV3 Efterlyst / Polisen
Nya övervakningsfilmer som publiceras av TV3 i Efterlyst visar Deniz Arda dagen innan han försvann.
Foto: TV3 Efterlyst / Polisen
Deniz Arda har varit försvunnen sedan den 13 november förra året.
Foto: PRIVAT
Deniz Arda försvann den 13 november.
Foto: Privat

Här är de tidigare okända bilderna på den försvunne soldaten Deniz Arda.

Deniz fångades på bild av övervakningskameror i en Ica-butik i Stockholm den 12 november, vilket nu rapporteras av TV3:s Efterlyst.

Dagen efter lämnade han sin lägenhet – och har sedan dess inte setts till.

Den 13 november försvann 31-årige elitsoldaten Deniz Arda från sitt hem på Södermalm i Stockholm. Kvar i lägenheten lämnade han både plånbok och mobiltelefon.

Sedan dess är han försvunnen.

I torsdagskvällens program av TV3:s Efterlyst visas tidigare okända bilder på Deniz Arda. Bilderna är från övervakningskameror på en Ica-butik i Liljeholmen i södra Stockholm. De är tagna den 12 november klockan 16.45.

Polisen utreder Deniz försvinnande

De sista uppgifterna polisen har är att Deniz Arda skulle ut och springa. Om han faktiskt gett sig ut på löpturen – eller om något annat har hänt – är det i dagsläget ingen som vet.

Det var när Deniz, som är anställd vid Försvarsmakten, några dagar senare missade ett militärflyg till Arvidsjaur som han anmäldes försvunnen. Sedan dess har frivilliga – däribland flera hundra lediga militärer – deltagit i sökarbetet. Arbetet har organiserats i en Facebook-grupp som nu har 34 000 medlemmar.

Stora delar av Nackareservatet och Sörmlandsleden, där man misstänkt att Deniz gett sig ut på en springtur, har sökts igenom utan att man hittat något spår efter honom.

Under sökarbetet uttalade sig Deniz pappa Yüksel Arda och tackade alla som deltog.

– Vi önskar att så många som möjligt hjälper till och letar. Han måste finnas någonstans. En människa kan inte bara försvinna så här, sa han då.

Familj och vänner har gått igenom Deniz telefon och digitala historik i jakt på svar om vad som skett honom.

– Det var vid 11.17-tiden på förmiddagen den 13 november som han tittade på ett Youtubeklipp. Klippet visade hur man gjorde en omelett. Det kan vara en lämplig maträtt innan man ska ut och springa, det är ganska lätt och det är mycket protein, har vännen Henrik Ehrenfeldt tidigare sagt.

Brodern: ”finns ett litet hopp”

Polisen utreder Deniz försvinnande som ett misstänkt brott.

– Deniz Arda är en mycket skicklig soldat, punkt slut. Men vi har inte kunnat hitta någon koppling mellan hans försvinnande och hans anställning, sa poliskommissarie Bengt Carlsson nyligen.

Deniz bror Imren Arda har varit engagerad i sökandet. Till Expressen sa han nyligen:

– Många säger att ovissheten är det värsta, men jag vet inte. Så länge vi inte hittat honom finns ett litet hopp. Tänk om det dyker upp ett vykort om några år: ”Hej brorsan, det är jag.”

De sista 24 timmarna

• Klockan 15.20 torsdagen den 12 november lämnar Deniz gymmet Sats Sofo på Södermalm. Han är ledig från arbetet som officer på Amfibieregementet i Berga.

Tidigare okända bilder visar att han kort därefter var på Ica i Liljeholmen, klockan 16.45.

• Polisen vet vad han äter den kvällen - han kolhydratladdar inte för att springa ett långlopp dagen efter.

• På fredag morgon chattar han med några kolleger och berättar att han ska springa 5 mil längs Sörmlandsleden på lördagen.

• Han befinner sig hemma på fredag förmiddag, gör lite sökningar på sin dator. Klockan 11.17 kollar han en Yotube-video om hur man gör omelett. Bara någon minut senare använder han sin mobil. 

• Efter det finns det inga digitala spår efter Deniz Arda.

• Det enda som uppenbart saknas från lägenheten är en träningsklocka av märket Garmin, ett par löparskor och en ryggsäck. Kvar hemma finns mobil, plånbok. SL-kort och pass.

Vet du mer? Tipsa oss!

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

Tidslinje över Deniz Ardas försvinnande – detta har hänt

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.