Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ndellas mamma: Hon pratade inte om sin man

Ndellas make var måltavlan, enligt polisens teori.
Ndella blev bara 18 år. Hennes mamma berättar: ”Jag fokuserar på Ndella nu och sorgen efter henne. Vi är samlade allihopa och försöker förstå. Vi vet inte hur framtiden kommer att bli.”Foto: Privat
Ndella dog efter att ha skjutits med automatvapen, i sin lägenhet i Råcksta i Vällingby.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
”Ndella är borta och kommer inte att komma tillbaka. Det är det vi försöker förstå nu”, säger Oulimata, Ndella Jacks mamma.Foto: Niclas Hammarström

Ndella Jack sköts medan hon pratade i telefon med sin vän. 

Men skotten var inte ämnade för Ndella, enligt polisens teori. 

Måltavlan var hennes 33-årige make, som nu lever gömd. 

– Ndella är borta och kommer inte att komma tillbaka. Det är det vi försöker förstå nu, säger Oulimata, Ndella Jacks mamma. 

I onsdags begravdes 18-åriga Ndella Jack under en välbesökt ceremoni i Nacka. 

– Vi vet inte mycket om det som hänt. Vi mår likadant som dagen efter det hände, inget har förändrats, hon är fortfarande borta, säger Ndella Jacks mamma Oulimata.

Hon säger att Ndella Jack inte berättade så mycket om sin kärleksrelation med den nye maken.

Oulimata berättar att hon och dottern var nära och att de innan dödsskjutningen planerat att laga mat tillsammans, en speciell rätt med palmolja.

– Jag fokuserar på Ndella nu och sorgen efter henne. Vi är samlade allihopa och försöker förstå. Vi vet inte hur framtiden kommer att bli.

Ndella sköts till döds i Råcksta i Stockholmsförorten Vällingby. Foto: Privat

”Hoppas de hittar han som sköt”

Trots att inte någon skytt är gripen för mordet i Råcksta i Stockholmsförorten Vällingby säger mamman att hon är nöjd över polisens arbete.

– De gör ett bra jobb och jag vet att polisen inte är färdiga. Jag hoppas att de hittar han som sköt. 

Hon sörjer att dottern snuvades på sin framtid. Hon berättar att Ndella skulle läsa kriminologi och skriva högskoleprovet.

– Ndella är borta och hon kommer inte att komma tillbaka. Det är det som snurrar i mitt huvud. Det går inte att hjälpa det.

”Håller sig undan”

Medan Ndella Jack gick i skolan och arbetade ideellt för unga tjejer i Fisksätra avtjänade hennes make straff i fängelse. Hans liv är kantat av kriminalitet och han bedöms ha många fiender. Enligt polisens kartläggning är han kopplad till en rad högt uppsatta kriminella inom Stockholms undre värld.

I dokument från fängelset framgår att mannen har bedömts ha en ”ledande ställning gentemot medintagna”, och att han varit ”drivande i upprätthållandet av egna regler” som gjort att andra fångar ”blivit allvarligt hotade”.

Vänner till måltavlan säger att han håller sig undan – för att sörja och av omsorg för sitt eget liv. Oron bland mannens anhöriga är stor, de befarar att han står på tur.

Enligt polisens teori var Ndellas make måltavlan. Foto: Polisen

Lurades in i bakhåll

För en vecka sedan lurades mannen in i ett bakhåll i Nacka, med löfte om information om vilka sköt Ndella Jack. Istället öppnade maskerade gärningsmän eld med automatvapen mitt i bostadsområdet.

Skott avlossades mot mannen som klarade sig utan skador. Istället träffades två andra civila offer, en taxichaufför och en person i en lägenhet. Den ene bedöms få skador för livet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.