Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mordplaner efter kvinnliga advokatens gängromans

Senaste nyheterna med Expressen TV.
Den numera uteslutna advokaten och gängledaren. Polisen hittade bilderna i mannens telefon.
Foto: Polisen

Den kvinnliga advokaten blev utesluten efter sin hemliga romans med gängledaren.

Nu har hennes make och flera släktingar häktats.

Misstanken: De förberedde ett mord på kvinnans tidigare älskare.


Lyssna på hela avsnittet av podcasten Krimrummet i spelaren nedan. 

https://embed.pod.space/player?episode=krimrummet/advokatens-gangromans&theme=spaceblack

För drygt två år sedan rasade en blodig konflikt mellan två kriminella nätverk i Gävle. När polisen utredde skjutningarna uppdagades att gängledaren på den ena sidan hade en romans med sin dåvarande försvarsadvokat – en kvinna i 40-årsåldern.

Advokaten blev misstänkt för medhjälp till vapenbrott och efter flera fåordiga förhör erkände hon relationen med gängledaren:

– Jag blev väldigt förälskad och ja förblindad kanske man kan säga i efterhand, säger advokaten till polisens förhörsledare.

Åklagaren la så småningom ner brottsmisstankarna mot kvinnan men fallet landade på Advokatsamfundets bord. Efter en lång process landade man i att hon hade brutit mot god advokatsed och hon blev utesluten ur samfundet.

Nu – två och ett halvt år efter romansen med gängledaren – har fallet fått en ny utveckling, vilket tas upp i veckans avsnitt av Krimrummet. Gäst är Expressens kriminalkrönikör Fredrik Sjöshult.

I julas greps kvinnans make och flera släktingar. Sammanlagt fyra personer sitter nu häktade misstänkta för att ha förberett mord på den gängledare som den uteslutna advokaten tidigare haft en relation med.

Bland de frihetsberövade finns personer med koppling till det kriminella Gottsundanätverket.


Lyssna på tidigare avsnitt av Krimrummet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.