Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Somayyehs make erkänner barnfridsbrott

Mannen har tidigare erkänt att han dödat Somayyeh och dumpat kroppen i vattnet vid Kvarnholmen i Nacka – nu erkänner 44-åringen även barnfridsbrott.
Somayyeh med sin älskade tax. En bild som familjen tycker visar Somayyehs personlighet.
Foto: Privat
Mannen har erkänt att han dödat frun Somayyeh.
Foto: Polisen

Efter månader av nekande i förhör bestämmer sig den före detta elitspelaren i hockey att berätta: han har dödat sin fru Somayyeh, 40 och dumpat henne i vattnet.

Med sig i bilen med hennes kropp hade han deras gemensamma son, sex månader gammal.

Under första rättegångsdagen gällande mord och grovt barnfridsbrott erkände den 44-årige mannen barnfridsbrottet i rättssalen. 

Den 13 februari förra året försvann småbarnsmamman Somayyeh, 40, till synes spårlöst från hemmet i Bromma.

Anmäld försvunnen av sin man, en 44-årig före detta hockeyspelare på elitnivå, som polisen tidigt misstänkte för människorov. Enligt mannen hade Somayyeh lämnat hemmet på morgonen för att gå till jobbet och vad som hänt sedan visste han inte.

Här försvinner strax Somayyeh ut ur bilden, hem mot villan i Bromma. Det är sista bilden på henne i livet.
Foto: Polisen

Till slut erkände den 44-årige mannen att han dödade Somayyeh och dumpat hennes kropp i vattnen. Med sig under bilresan hade han parets son, sex månader gammal.

Under onsdagen pågick den första rättegångsdagen mot mannen. Han har åtalats för mordet på sin hustru men också för grovt barnfridsbrott. Han erkänner att han dödat Somayyeh, men inte mord utan grov misshandel och grovt vållande till annans död. 

I rätten sa mannens advokat Charlie Tvärenvigg att mannen nu bestämt sig för att erkänna grovt barnfridsbrott. 

– (Sonens namn) har bevittnat händelsen, säger han.

Själv satt den misstänkte tyst och såg rakt framför sig. Han var klädd i gröna häkteskläder. 


Efter mordet tog den misstänkte tunnelbanan samma väg som Somayyeh tog till jobbet. Enligt åklagare för att förvilla genom att han tog med sig fruns mobiltelefon.

Kammaråklagare Josefina Yalo gick igenom händelseförloppet under morddagen. Den 44-årige mannens advokat Charlie Tvärenvigg redovisade meddelanden och inspelningar som visar på en hård ton och konflikter mellan paret. 

Mannen har i förhör beskrivit hur de bråkat på morgonen, att Somayyeh gett sig på honom. Han har sedan tagit ett strypgrepp. Det svartnar för ögonen och när han vaknar till har han händerna och ett hampasnöre runt sin frus hals. 

– Allting bara rusar och jag är så nära att ringa polisen så många gånger, säger han i förhör.

Efter att det blivit mörkt på kvällen tar 44-åringen på nytt med sig sonen - denna gånge för att dumpa Somayyehs kropp. Han tankar innan han kör och till slut hamnar vid Kvarnholmen i Nacka.
Foto: Polisen

Istället hämtar han sonen. Med sonen i vagnen åker mannen den väg som hans fru skulle ha tagit till jobbet samma dag. Med sig har han hennes mobiltelefon – men inte sin egen. När mörkret fallit rullar han en matta runt Somayyehs kropp och lägger den i bilen. Återigen tar han med sig sonen och kör i väg för att dumpa kroppen i vattnet vid Kvarnholmen.

Dagen efter anmäler han sin hustru försvunnen. Först efter sju månader lyckas dykarna hitta kroppen. Rättegången är planerad till fem dagar.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.