Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mördarna slog till – ingen hörde när mamman sköts

Den mördade kvinnan var mamma till en man som misstänks ha en nyckelroll i det kriminella Foxtrot-nätverket.
Foto: Utryckning Uppsala
Foto: Utryckning Uppsala

Larmet kom in som ett hjärtstopp.

Men det visade sig att kvinnan i 60-årsåldern hade skjutits till döds – genom ett fönster som stod på glänt, enligt uppgifter.

Varken grannar eller personerna i kvinnans bostad ska ha hört när vapnet avlossades.

Kvinnans son misstänks ha en central roll i det kriminella Foxtrot-nätverket.

Vid 01-tiden natten till torsdagen kallades polisen till en villa i stadsdelen Gränby i Uppsala. Det kom in som ett larm om hjärtstopp, men på plats kunde polisen konstatera att personen – en kvinna i 60-årsåldern – hade blivit skjuten. 

Polisen tror att hon sköts genom ett fönster som stod på glänt, erfar Expressen.

Sedan kvinnan förklarats död inleddes en förundersökning om mord.

Under torsdagen har två personer anhållits misstänkta för grova brott och polisen utreder också möjliga kopplingar till nattens mord.

Ingen hörde mordet

Expressen har talat med flera boende i området. Ingen hörde något ovanligt under natten. En boende i området berättar att han vaknade på morgonen av att polisen knackade på.

– De frågade om vi hade sett något, men det hade vi inte. Det har varit jättemycket poliser här utanför.

Enligt uppgift till Expressen fanns det också personer i kvinnans bostad när hon sköts. Inte heller de ska ha hört något.

Sonny Björk, pensionerad kriminaltekniker, säger att det finns goda möjligheter att skjuta någon utan att det låter särskilt mycket.

– En pistol kan du i princip dämpa ner så att du hör mantelrörelsen i stället för själva mynningsknallen, säger han.

Mamma till gängman

Den mördade kvinnan var själv ostraffad, men hennes son misstänks under lång tid ha haft en central roll i ”Kurdiska räven” Rawa Majids kriminella nätverk Foxtrot. Han ska också ha befunnit sig i Turkiet ihop med Majid, som blivit turkisk medborgare i sin flykt undan de svenska myndigheterna. 

Foxtrot-nätverket befinner sig i konflikt med Dalennätverket och dess utpekade ledare Mikael Tenezos, känd som greken. Konflikten, som uppges ha sin grund i rivalitet kring narkotikamarknader, ledde under vintern till en rad våldsdåd i Stockholmsområdet och fick även förgreningar till bland annat Sundsvall. 

Enligt uppgift har Foxtrot-nätverket på senare tid även drabbats av interna splittringar.


Expressens nyhetsapp ger dig alla nyheter – ladda ned den här

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.