Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mördad man dömd sen tidigare – tände eld på lik

Den nu mördade 27-åringen var dömd för att ha tänt eld på liket efter en man som sköts ihjäl i Nacka 2019.
Foto: Polisen
Mannen hittades livlös vid 22-tiden på tisdagskvällen.

Den 27-årige man som hittades mördad i Gävle i tisdags var tidigare dömd för flera brott.

Efter ett mord i Nacka hösten 2019 körde han och en kvinna liket till Knivsta, där de tände eld på kroppen.

I tisdags kväll hittades en livlös man utomhus i Gävle. Mannen konstateras vara död och hade skador som tydde på att han utsatts för brott. 

De senaste veckorna har två dödsskjutningar och flera andra grova våldsbrott utförts i Gävle, men polisen tror att tisdagens mord var en isolerad händelse.

Enligt uppgift till Expressen blev mannen knivskuren till döds på grund av ”ett spontant tjafs”. 

Två män har suttit anhållna misstänkta för mordet. Den ene har släppts. Den andre häktades på fredagen mot sitt nekande, på den lägre misstankegraden, för grovt skyddande av brottsling. 

Domen: Tände eld på lik

Den mördade mannen, en 27-åring, hade en kriminell bakgrund. År 2020 dömdes han för brott mot griftefriden och grovt skyddande av brottsling i ett uppmärksammat mordfall året innan.

I oktober 2019 blev en man skjuten i huvudet i Nacka. En känd rappare åtalades för mordet, men frikändes. 27-åringen och en en kvinna dömdes däremot för att ha kört liket till en enslig plats i Knivsta kommun, där de tände eld på kroppen.

En annan man, som körde mordoffrets bil från Nacka till Gävle, ansågs så delaktig att han också dömdes för brott mot griftefriden och grovt skyddande av brottsling.

Den nu mördade 27-åringen har också dömts för bland annat misshandel, olaga hot, våldsamt motstånd, ringa narkotikabrott och stöld.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.