Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkta hallicken: Jag var här för att spela poker

Senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Den misstänkta hallicken poserar på bild i sociala medier.
26-åringen.
Nu vill mannen släppas ur häktet.

En av de misstänkta hallickarna som greps på Skavsta flygplats i måndags kräver att få släppas ur häktet – och hävdar att han bara var i Sverige för att spela poker.

Det skriver hans advokat Torbjörn Lundquist till domstolen.

Utredningen där tv-stjärnan Paolo Robertos sexköp ingår har vuxit och innefattar nu också misstankar om grovt koppleri och människohandel mot två rumänska män som i måndags greps på Skavsta flygplats. Enligt åklagaren Paulina Brandberg var de på väg att lämna landet.

Paolo Roberto har erkänt sexköp och utreds samtidigt för oaktsam våldtäkt. Det senare har han dock inte delgivits misstanke om.

Nu kräver en av de misstänka hallickarna, en 26-åring, att släppas ur häktet. I ett överklagande till Svea hovrätt skriver hans advokat bland annat att klienten bara var i Sverige för att spela poker, vilket också är förklaringen till att han avslöjades med ”stora summor kontanter.”

Åkte med två kvinnor

Skälet att han åkte till Sverige för pokerspel var att ”Rumänien var ned stängt på grund av Corona-pandemin”, enligt advokat Lundquist.

I överklagandet framkommer också detaljer om tillslaget på Skavsta flygplats:

”Åklagaren har åberopat att NN åkt taxi från Skavsta flygplats till Stockholms city tillsammans med två kvinnor som eventuellt kan tänkas syssla med prostitution. Han skall vi något enstaka tillfälle ha uppehållit sig på samma adress som någon av dessa kvinnor.”

Svea hovrätt har bestämt att den misstänkta hallicken blir kvar i häktet.

”Kallas trafficking”

Kammaråklagare Paulina Brandberg har beskrivit utredningen som omfattar de två rumänska männen, Paolo Roberto och en rad ytterligare misstänkta sexköpare:

– Det finns olika typer av människohandel. Det här ärendet gäller vad som i folkmun kallas trafficking. Att man rekryterar eller transporterar någon i syfte att personen ska exploateras för sexuella ändamål. Det finns också ett krav på att man ska ha tvingat eller vilselett personen. Eller att man utnyttjat en person som varit i ett sådant nödläge att man egentligen inte haft något annat alternativ.

 

LÄS OCKSÅ: Misstänkta hallickens skrytbilder i sociala medier 

Prostitution i Sverige: ”Är ju organiserad brottslighet”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.