Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

18-åringen erkänner att hon flyttat Toves kropp

Mordutredningen kring Tove, 21, från Vetlanda, börjar gå mot sitt slut.
Foto: PRIVAT
Båda kvinnorna har mördat Tove i samförstånd. Det anser åklagaren som säger att både 18- och 20-åringen lämnat uppgifter som lagt pusselbitar kring mordnatten på plats.

Den 18-åring som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på Tove medger nu att hon flyttat på Toves kropp, rapporterar SVT Nyheter. 

– Hon har uppmanats att bära och känt sig tvingad att medverka, säger advokat Mikael Svegfors till SVT.

Hittills har 18-åringen nekat till brott. Hennes advokat Mikael Svegfors säger nu till SVT att 18-åringen känt sig tvingad att flytta kroppen. 

– Min klient har inte medverkat i eller ens varit medveten om huvudbrottet, beroende på berusning. Medveten blir hon först senare under natten. När det gäller brott mot gravfriden så har hon uppmanats att bära och av rädsla känt sig tvingad att medverka, säger Mikael Svegfors på telefon till SVT:s journalister som gör en dokumentär om fallet. 

18-åringen är misstänkt för att tillsammans med sin 20-åriga vän ha dödat Tove och gömt kroppen i ett skogsparti utanför Vetlanda den 16 oktober förra året. Nu menar hon att det är 20-åringen som dödat Tove, skriver SVT Nyheter. 

20-åringen erkänner misshandel

Strax före nyår erkände den 20-åriga kvinnan att hon misshandlat Tove och flyttat på Toves kropp. Men hon erkänner inte mord. 

Åklagaren i fallet är Adam Rullman och han skriver i ett mejl till SVT att misstankarna mot 18-åringen inte ändras av hennes nya inställning. 

– Som jag ser på utredningsläget just nu är hon, oavsett den förklaring som du hänvisar till, misstänkt för delaktighet i båda gärningarna, vilket hon också är häktad för. Hur jag ser på hennes förklaring i förhållande till bevisningen i övrigt får jag återkomma till vid en eventuell huvudförhandling, säger Adam Rullman till SVT.

Spår i bilen

Det var natten till den 16 oktober som 21-åriga Tove lämnade nattklubben Nöjet i Vetlanda.

Två kvinnor som kände Tove, 18 och 20 år, greps kort därefter och är fortsatt häktade misstänkta för mord och gravfridsbrott. 

Toves kropp hittades i ett skogsområde utanför Vetlanda drygt två veckor efter försvinnandet. En av de misstänkta kvinnornas mobiler kan kopplas till platsen där kroppen hittades.

Den misstänkta mordplatsen är den häktade 20-åringens bostad och polisen har hittat spår i 20-åringens bil som är viktiga för utredningen av mordet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.