Kvinnan anmälde att händelsen inträffade i närheten av tunnelbanespåret. Foto: August JernerKvinnan anmälde att händelsen inträffade i närheten av tunnelbanespåret. Foto: August Jerner
Kvinnan anmälde att händelsen inträffade i närheten av tunnelbanespåret. Foto: August Jerner
Under lördagsmorgonen undersöktes platsen av polisen. Foto: August JernerUnder lördagsmorgonen undersöktes platsen av polisen. Foto: August Jerner
Under lördagsmorgonen undersöktes platsen av polisen. Foto: August Jerner
Polisen har spärrat av området. Foto: August JernerPolisen har spärrat av området. Foto: August Jerner
Polisen har spärrat av området. Foto: August Jerner
Händelsen inträffade i Farsta strand i Stockholm. Foto: August JernerHändelsen inträffade i Farsta strand i Stockholm. Foto: August Jerner
Händelsen inträffade i Farsta strand i Stockholm. Foto: August Jerner

Misstänkt våldtäkt i skogsdunge

Publicerad

En kvinna har anmält att hon våldtagits i Farsta strand i Stockholm.

Polisens tekniker har undersökt ett skogsparti i närheten av tunnelbanestationen.

Det finns i nuläget ingen misstänkt eller gripen.

Vid halv sextiden på lördagsmorgonen fick Stockholmspolisen in en anmälan om våldtäkt i Farsta strand i södra Stockholm.

– Vi har på morgonen nu fått kontakt med en kvinna som har anmält en våldtäkt, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Ett skogsparti i närheten av tunnelbane- och pendeltågsstationen har spärrats av för teknisk undersökning. Enligt Towe Hägg var polisens tekniker på plats vid halv tiotiden.

– Våra tekniker ska söka och säkra spår. Sedan ska utredningen visa vad som har hänt. Vi ska fortsätta prata med den här personen som har anmält, säger Towe Hägg.

Tekniker har undersökt platsen

Strax innan tolv på lördagen uppgav polisen att teknikerna är klara med sitt arbete på det avspärrade området i Farsta strand. 

– De har gjort sitt jobb och sedan ska det analyseras, säger Towe Hägg.

Polisen kan i nuläget inte gå ut med mer information om händelsen. Det är okänt om kvinnan ska ha känt den misstänkte gärningspersonen.

– Jag har sagt det jag kan säga just nu utan att försena eller försvåra utredningen, säger Towe Hägg.

Ingen gripen eller misstänkt

Fortfarande är ingen misstänkt gärningsperson gripen för våldtäkten.

– Det finns ingen misstänkt i nuläget, säger Towe Hägg.

Hon betonar att det rör sig om initiala uppgifter. 

– Allt kan förändras. Vi utreder det här nu för att se vad som har hänt, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag