Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt trippelmördare en gåta för spansk polis

Nytt dödsoffer – svensken misstänks för tre mord.
Den svenska 29-årige medborgaren som misstänks ha mördat tre människor i Barcelona är en gåta för spansk polis.
Foto: El Caso / El Caso
Förbipasserande såg hur den misstänkte mördaren klättrade ner från balkongen till den brinnande lägenheten.

Den svenska 29-årige medborgaren som misstänks ha mördat tre människor i Barcelona är en gåta för spansk polis. 

Efter gripandet fördes han till ett sjukhus där han rabblade osammanhängande, enligt El Pais

Det finns inget som tyder på att 29-åringen bor i Barcelona, har familj eller vänner i staden – och de spanska mordutredarna söker nu hjälp från svensk polis. 

Den svenska medborgaren som misstänks ha mördat tre människor i Barcelonastadsdelen Ciutat Vella under måndagseftermiddagen är ett frågetecken för spansk polis. 

29-åringen själv har inte kunnat bidra med några svar då han endast säger ”osammanhängande saker” på det sjukhus dit han fördes efter gripandet, rapporterar spanska tidningen El Pais. 

Enligt polisen verkade mannen inte vara drogpåverkad. 

Mordutredarna söker hjälp från svensk polis

Mordutredarna har inte funnit något som tyder på att svensken bor i Barcelona eller har kopplingar till staden genom familj eller vänner. 

Enligt uppgifter till kriminalmagasinet El Taquígrafo ska 29-åringen inneha ett spanskt NIE-nummer, motsvarande ett svenskt samordningsnummer, vilket behövs för att öppna bankkonto eller arbeta i landet. 

Nu har spansk polis kontaktat kollegerna i Sverige för att försöka få klarhet i om 29-åringen lider av någon typ av störning eller har en brottshistorik, rapporterar spanska tidningen La Vanguardia och andra spanska medier.  

De speciella signalementsuppgifterna från de olika dåden, 29-åringen uppges av vittnen ha varit klädd i ”piratbyxor” och svart hjälm, gör att spansk polis är säkra på att han ligger bakom de tre morden, enligt tidningen. 

Det första mordet ägde rum i en lägenhet. När polisen gick in i bostaden hade det anlagts bränder på tre olika ställen – och offret upptäcktes liggande med en påse över huvudet. 

Mordoffrets fru: ”Min kära David är död”

Grannar och förbipasserande kunde se hur den misstänkte gärningsmannen lämnade lägenheten genom att klättra ner från balkongen på tredje våningen. Han hoppade ner mot gatan och ska sedan ha flytt platsen på en cykel. 

I ett närbeläget område ska han sedan ha mördat en äldre kvinna vid entrén till hennes hus och ha stulit hennes smycken. Han hade även hennes ID-handlingar på sig vid gripandet. 

Mannen begav sig sedan till Plaza Sant Jaume där han knivhögg den 59-årige journalisten David Caminada Diaz i bröstet utanför Stadshuset.   

Under onsdagen bekräftade hans fru, Cristina Palomar, att maken hade avlidit på sjukhus till följd av sina svåra skador. 

”Min kära David är död. Och jag också”, skrev hon på Twitter. 

https://twitter.com/cristinapalomar/status/1219957710910840832

Spanska tidningen El Caso har också rapporterat om att journalisten avlidit – och därmed misstänks den svenska medborgaren för tre mord. 

Här är Sveriges tryggaste kommun

Bianca vägrar ändra sig • Årets matbluff • Se dagens Bara Nyheter

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.