Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstanken: Han ströp Somayyeh, 40, i hemmet

Somayyeh, 40, försvann från sitt hem i Bromma förra året.
Foto: Privat / Privat
Somayyeh sågs senast vid tunnelbanan vid hemmet i Bromma den 12 februari förra året. Hon hittades sju månader senare vid Kvarnholmen i Nacka.
Foto: Janne Åkesson/ Swepix

En 44-årig man åtalas nu för mordet på Somayyeh, 40 som försvann från sitt hem i Bromma förra året. 

Han misstänks ha strypt henne med händerna och ett snöre, rullat in henne i en matta och sedan dumpat henne i vattnet. 

I hemmet fanns parets barn och han åtalas också för grovt barnfridsbrott och brott mot griftefriden.

Idag väcks åtal mot den 44-årige man som misstänks ha mördat Somayehh, 40, i deras gemensamma hem i Bromma i februari förra året. 

Enligt kammaråklagare Josefina Yalo befann sig parets enda barn i hemmet när det hände och mannen åtalas också för grovt barnfridsbrott. Mannen har också berättat för polisen att deras barn var med i bilen när han åkte i väg för att dumpa kroppen.

Efter mordet ska mannen enligt åklagaren ha lindat in Somayyehs kropp i en matta och lagt den i bilen innan han åkte för att göra sig av med kroppen i vattnet. Han åtalas också för brott mot griftefriden.

Somayeeh hittades först sju månader senare av polisdykare. 

Nekade först

Somayyeh sågs senast den 12 februari år då hon syns på övervakningskamerabilder från tunnelbanestationen Stora mossen. Hon var då på väg hem från jobbet som operationssjuksköterska till villan i Bromma.

Enligt åklagaren inträffade mordet dagen efter, på söndagen den 13 februari. 

– Det under det dygnet som brottet har ägt rum, säger kammaråklagare Josefina Yalo. 

Hennes man var den som först anmälde Somayehh försvunnen och sa till en början att att han inte visste vad som hänt – men varken polisen eller familjen trodde på den förklaringen. Efter ett par månader i häktet berättade han att han hade dumpat kroppen i vattnet. 

Somayyehs mamma har tidigare berättat om sina känslor efter att dottern hittades. 

– Jag är glad att de har hittat hennes kropp men jag känner att jag bara vill försvinna från den här världen. Jag vill inte begrava mitt barn, det är hon som ska begrava mig.

Mamma i sex månader

Hon berättade också om oron inför framtiden. 

– Hon hann bara vara mamma i sex månader. Jag älskar mitt barnbarn över allt men det finns inget som kan ersätta en mammas kärlek. Jag är så mycket äldre, hur kommer det kännas för honom när han är ung och ska komma till mig med sina problem och funderingar?

Hon har berättat att det var först efter att dottern försvann som hon fick reda på att det fanns tidigare polisanmälningar om våld i relationen.

Den 44-årige mannen har i förhör berättat vad han menar har hänt – men han har inte erkänt sig skyldig till mord, enligt kammaråklagare Josefina Yalo.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.