Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstanken – Arbogakvinnans brev till mamman: ”Obehagligt”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Johanna Möller.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Sommarstugan.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Mördaren Johanna Möller låter inte sin mamma vara.

Under falsk identitet misstänks hon ha författat ett brev till mamma Anki, som överlevde dådet i sommarstugan 2016 med svåra knivskador.

”Jag känner Joh & hon skulle aldrig någonsin kunna skada någon”, står i brevet.

Dådet i stugan 2016 tillhör svensk kriminalhistoria.

Mohammad Rajabi smög in i paret Möllers sovrum på övervåningen i sommarstugan i Granliden. Han högg Göran Möller till döds i sängen – hustrun Anki fick livshotande skador men lyckades larma 112.

Kniven fick Rajabi av sin flickvän, tillika paret Möllers dotter: Johanna Möller, som väntade i en bil utanför stugan. Hon avtjänar i dag sitt livstidsstraff på anstalten i Ystad.

Den så kallade Arbogakvinnan har senare fått kontaktförbud mot sin mor. Det misstänks hon nu ha brutit.

Möller: Lägg fram bevis

Ett brev, som uppges vara skickat från någon som ”känner Johanna”, anklagas Anki för att undanhålla sanningen som skulle frikänna Arbogakvinnan.

”Man blir verkligen nyfiken på hur du som mor kan göra något sådant mot din dotter (...)”, står att läsa.

Men polisen är övertygad: Det är i själva verket Johanna Möller själv som skrivit brevet. Nu står hon åtalad för överträdelse av kontaktförbud.

Utdrag ur brevet.
Foto: POLISEN

– Jag har inga kommentarer om detta. Jag trodde det rörde sig om en delgivning. Jag håller på att förbereda en resning i det målet som jag avtjänar straff för. Vi väntar bara på detta, säger Johanna Möller i förhör.

Förhörsledaren frågar om hon är medveten om att hon misstänks för överträdelse av kontaktförbud.

– Då får du väl lägga fram något bevis då!, svarar hon.

Mamman: ”Obehagligt”

När hon får reda på att NFC, Nationellt forensiskt center, anser att det är hon som skrivit svarar Möller:

– Nej, nej det är helt omöjligt. Jag har inte skrivit något brev till min mamma. Punkt slut. Det får ni ta med min advokat.

Anki Möller har också förhörts om brevet. Hon kallar sin dotter för en psykopat som aldrig ger upp och konstaterar att hon känner igen handstilen. Däremot förstår hon inte innebörden av brevet, som hon kallar ”väldigt obehagligt”.

Advokat Elisabeth Massi Fritz företräder Anki Möller, som känner en stark hotbild från dottern.

– Min klient känner stor rädsla och stort obehag. Hon önskar bara lugn och ro efter allt traumatiskt hon har gått igenom. Det är allvarligt att Johanna Möller bryter mot det kontaktförbud som finns, säger Massi Fritz.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.