Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Massör våldtog kvinna – döms nu till fängelse

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet (BRÅ).
Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Foto: Colourbox

Kvinnans pojkvän hade bokat en massage åt henne, på ett lyxigt spahotell i centrala Stockholm.

Då blev kvinnan våldtagen – av massören.

Nu döms han till fängelse och utvisning.

Det var en eftermiddag i höstas som kvinnan och hennes pojkvän besökte ett lyxigt hotell med spaavdelning i centrala Stockholm.

Där hade mannen bokat en helkroppsmassage till sin flickvän.

Kvinnan reagerade på att en del moment i massagen inte kändes okej. Bland annat tyckte hon att massören rörde henne på ställen på kroppen hon inte varit med om när hon fått massage tidigare, och hon upplevde att han ibland smekte mer än masserade.

Massör våldtog kvinna på hotell

Sen våldtog han henne.

Under utredningen har kvinnan berättat att hennes kropp ”slutade att fungera”. Hon blev chockad och kunde inte röra sig. När kroppen vaknade till liv igen reste hon sig och svor och skrek:

– Vad fan håller du på med?

Kvinnan rusade ut ur massagerummet och sökte uppriven upp sin pojkvän. Hon befann sig i chock, grät och skakade i kroppen. De slog tillsammans larm till personalen och polisen dök upp på hotellet.

Döms till fängelse och böter

Massören greps och har sen dess suttit frihetsberövad. Han har hela tiden nekat till brott och hävdat att kvinnan försökte ”väcka hans manliga känslor”.

Tingsrätten avfärdar dock mannens version av händelsen och dömer honom till två års fängelse för våldtäkt. Han måste också betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan, och utvisas från Sverige i tio år.

Rätten skriver i sin dom:

”Det är genom (kvinnans) uppgifter styrkt att hon inte deltog frivilligt. När det gäller om (kvinnan) befunnit sig i en särskilt utsatt situation beaktar tingsrätten att hon under pågående massagebehandling överrumplats med en sexuell handling som hon, mot bakgrund av omständigheterna haft begränsade möjligheter att freda sig mot. Det har inte befunnit sig några andra personer i rummet och (kvinnan) har beskrivit hur chockad och paralyserad hon blev av (massörens) närmanden. Omständigheterna har därmed varit sådana att hon befunnit sig i en särskilt utsatt situation”.

Hade varnats tidigare

Under utredningen har flera vittnen hörts. Bland annat närstående till kvinnan, som berättat hur uppriven och chockad hon var efteråt, och hur hon skakade i hela kroppen.

En kvinna som befann sig i omklädningsrummet berättade också att hon tidigare under dagen varit på massage hos samma man, och att han rört även henne på ett olämpligt sätt. Sen tidigare hade massören fått två varningar och blivit avstängd sammanlagt fyra dagar från hotellet, på grund av olämpliga kontakter med kunder.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Brott i Sverige 

Miljarderna och tragedin i familjen bakom Filippa K

Byggde sina förmögenheter från grunden • ”Tajmingen var helt rätt då”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.