Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maskerade rånare slog till mot värdetransport

Polisen om jakten på gärningsmännen i Västberga.
Här inträffade händelsen.
Foto: Daniel Ingmo

En värdetransport har rånats i Västberga i södra Stockholm, enligt polisen.

Enligt uppgifter till Expressen slog rånarna till med automatvapen.

– Det ska ha varit maskerade rånare som troligen haft vapen också, säger Carina Skagerlind, presstalesperson hos polisen.

Polisen fick in larmet klockan 09.53, om att en transport som skulle leverera varor till en butik som säljer elvaror, hade rånats.

Gärningsmännen kom dit i bil, enligt polisen.

– Vi är på plats och söker. Det ska ha varit maskerade rånare som troligen haft vapen också, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen.

Enligt uppgifter till Expressen var gärningsmännen beväpnade med automatvapen. De ska sedan ha försvunnit från platsen i en mörk skåpbil i riktning mot Solberga, enligt vittnen.

– Det finns uppgifter om att de varit beväpnade.

Polisen söker nu efter personerna med bland annat helikopter. De har också förhört flera vittnen på platsen, som nu spärrats av för en teknisk undersökning.

Ska ha fått med sig stort antal mobiler

Enligt Expressens uppgifter ska gärningsmännen ha rånat värdetransporten på ett stort antal mobiler. Polisen vill inte kommentera vad gärningsmännen fått med sig.

– Det återkommer jag till. Men det är en transport som levererat dyrbara varor till det här elvaruhuset, säger Carina Skagerlind.

Ingen är gripen. Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån. Det är oklart hur många gärningsmän som synts på platsen.

Se också:

Expressens reporter Daniel Ingmo på plats i Västberga.
Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.