Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mannen stod med en kvinna – sköts ihjäl

Polisen om utredningen – tar gärna emot tips från allmänheten.
Klockan var 02.43 på söndagsmorgonen när polis ryckte ut till ett bostadsområde i Kista i nordvästra Stockholm efter larm om skottlossning.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mordoffret är en 23-årig man. De senaste åren har han agerat skådespelare i olika musikvideor som fått flera miljoner visningar på Youtube.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren har medverkat i flera musikvideor om livet i Stockholms gängvärld.

I helgen sköts han till döds med flera skott i Kista.

Enligt uppgifter stod han och en kvinna utanför bostaden och rökte när en man gick fram och avfyrade flera skott.

Mördaren och en misstänkt kumpan ska sedan ha flytt platsen på elsparkcyklar.

Klockan var 02.43 på söndagsmorgonen när polis ryckte ut till ett bostadsområde i Kista i nordvästra Stockholm efter larm om skottlossning.

På plats fann man en man skjuten med flera skott. Livräddande åtgärder utfördes på plats men inom kort stod det klart att mannen var död.

Mordoffret är en 23-årig man. De senaste åren har han agerat skådespelare i olika musikvideor som fått flera miljoner visningar på Youtube. Låtarna utspelar sig i Stockholms gängvärld.

En tid innan mordet hade skådespelaren sagt till vänner att han känt sig iakttagen av personer som kört elsparkcykel i närheten av hans hem i Kista, enligt uppgifter till Expressen.

En av männen gick fram till mannen, lyfte en pistol och avlossade flera skott mot honom. Kvinnan som stod bredvid klarade sig oskadd.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Man gick fram till mannen och sköt

Under sin sista kväll i livet var skådespelaren enligt uppgift i södra Stockholm. När återvänt till Kista dröjde han sig kvar utomhus för att röka en cigarett med en kvinna. Samtidigt rörde sig två män på elsparkcyklar i området.

En av männen gick fram till mannen och kvinnan, lyfte en pistol och avlossade flera skott mot skådespelaren. Kvinnan som stod bredvid klarade sig oskadd.

Skytten och den misstänkta kumpanen ska efter skotten ha flytt platsen på elsparkcyklar, enligt uppgifter.

Skådespelaren är dömd för ringa narkotikabrott men är i övrigt ostraffad. Enligt uppgifter har han dock umgåtts med personer i den gängkriminella miljön. En nära anhörig till skådespelaren är häktad och åtalad misstänkt för att ha kidnappat en känd svensk artist. Den anhörige är nu en av 30 som står inför rätta i den stora rättegången mot Vårbynätverket.

Efter kidnappningen har Stockholmspolisen internt varnat för en växande konflikt mellan skådespelarens nära anhörige och personer i kretsen kring den kidnappade artisten. En del av stegringen i den konflikten har utspelat sig i sociala medier, enligt uppgifterna.

Enligt uppgifter stod mannen och kvinnan utanför bostaden och rökte när en man gick fram och avfyrade flera skott.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Vi söker fler vittnen”

Ett och ett halvt dygn efter mordet i Kista sitter ingen ännu frihetsberövad.. Kammaråklagare Carl Mellberg fick utredningen på sitt bord på måndagsmorgonen.

– Ett stort antal förhör har hållits och vi börjar få en någorlunda bra bild av vad som har hänt på platsen. Men vi söker så klart fler vittnen och den som har sett något är välkommen att höra av sig till polisen, säger Mellberg.

Han är fåordig om eventuella kopplingar mellan mordet och hätska inlägg mellan olika rappare på sociala medier.

– Det är kort tid som förflutit sedan händelsen. Vi arbetar med ett brett anslag i utredningen och försöker undersöka alla spår som finns. Men jag kan inte närmare gå in och kommentera om det finns något ”musikspår” i utredningen eller liknande.


Var nära anhörig till en person som står åtalad i det stora Vårbymålet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.