Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mannen poserade med vapen i rapvideo – gripen för mordförsök

1 januari 2021: Så här sa polisens presstalesperson Mats Eriksson om händelsen.
Skjutningen skedde i Rågsved på nyårsdagen.
Foto: Janne Åkesson / Swepix
Två personer sitter frihetsberövade misstänkta för brott.
Foto: Janne Åkesson / Swepix

Han har poserat med skarpladdade pistoler vid en musikvideoinspelning där en kvinna blev skjuten.

Nu har 19-åringen gripits efter ett brutalt mordförsök.

Han och en kumpan misstänks ha turats om när en man sköts med flera skott, enligt uppgifter.

Det var vid 19-tiden på nyårsdagen som flera polispatruller ryckte ut till Rågsved i södra Stockholm efter larm om skottlossning.

På plats fann man en man i 25-årsåldern, skjuten med flera skott.

– Han träffades av fyra skott. Jag vet inte om han är kvar på sjukhuset ännu men uppgifterna jag har fått är att skotten inte träffade några vitala kroppsdelar, säger kammaråklagare Daniel Insulander.

Redan samma kväll gjorde polisen flera gripanden. Tre personer anhölls som misstänkta för inblandning i mordförsöket, men är nu avförda från utredningen.

I stället har polisen gjort två nya gripanden, en 19-årig och en 20-årig man.

Poserade i rapvideo

– Förra veckan greps en person som nu sitter häktad. I går greps ytterligare en person som kommer att begäras häktad. De är båda misstänkta för mordförsök, säger kammaråklagare Daniel Insulander.

Mannen som greps i tisdags dömdes i fjol till en månads fängelse för vapenbrott efter att han poserat med ett skarpladdat vapen i samband med att en populär rapartist spelade in en musikvideo. I samband med inspelningen avlossade en annan man ett vapen av misstag och träffade en kvinna som fick föras till sjukhus.

Den 19-årige mannen dömdes för vapenbrott efter att han poserat med pistoler vid en musikvideoinspelning. Nu sitter han anhållen för mordförsök.
Foto: Polisen

Vid skjutningen i Rågsved på nyårsdagen misstänker polisen, enligt uppgifter, ett förlopp där de två frihetsberövade männen båda ska ha skjutit brottsoffret med samma vapen.

Skjutne mannen åtalad

Mannen som nu sitter häktad misstänks, enligt uppgifter, för att ha skjutit mannen i båda benen och sedan lämnat över vapnet till sin kumpan som först sköt brottsoffret i magen och sedan höjde pistolen mot huvudet.

Den misstänkte krängde med kroppen och när skottet slutligen gick av träffade det honom i axeln i stället, enligt uppgifter.

Mannen i 25-årsåldern var brottsoffer i Rågsved men står som misstänkt i flera andra brottsutredningar. Han står åtalad misstänkt för flera rån mot taxichaufförer samt för misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak mot två kvinnor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.