Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man gick ut för att röka – dödades

Det var här mannen mördades.Foto: POLISEN

Offret var ute för att röka en cigarett när han överfölls och dödades av ett gäng, enligt polisens utredning.

Fyra män åtalades – men tre av dem har släppts ur häktet.

Den fjärde, en 22-åring, döms till sex och ett halvt års fängelse för bland annat synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Kvällen den 2 november gick en man i 30-årsåldern ut för att röka i Gränby i Uppsala. Då överfölls han av flera män som slog, sparkade och knivhögg honom. Samtidigt avlossades pistolskott, men utan att träffa.

Mannen dog av knivskador i överkroppen.

Den 8 augusti väckte kammaråklagare Lise-Lotte Tegler åtal mot fyra misstänkta mördare. Enligt stämningsansökan utförde de mordet ”gemensamt och i samförstånd.”

144 gram kokain

Men bara en av dem, en 22-åring, blev kvar i häkte efter rättegång. Nu döms han för sin roll i dödsmisshandeln. Straffet blir sex och ett halvt års fängelse för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död. Han döms även för grovt narkotikabrott gällande 144 gram kokain.

22-åringen är känd av polisen sedan tidigare och dömdes häromåret till fängelse för bland annat olaga frihetsberövande och försök till utpressning.