Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man frias efter vapenstöld från Regeringskansliet

Rosenbad.
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Ett tiotal pistoler stals från Regeringskansliet.

Nu har en 39-åring frikänts för misstankar om grovt vapenbrott, rapporterar Dagens juridik.

Endast ett av vapnen har återfunnits.

I slutet av 2019 uppdagades att ett tiotal pistoler av modell Glock-17 med tillhörande ammunition försvunnit från Regeringskansliet, vid flera olika tillfällen.

Nyligen åtalades en 39-årig man misstänkt för grovt vapenbrott efter att polisen hittat bilder på en pistol som matchar serienumret på ett av de stulna vapnen.

På fredagen meddelade Stockholms tingsrätt frikännande dom mot mannen, rapporterar Dagens Juridik.

Tidslinjen oklar

Vapnet i fråga har aldrig hittats, så rätten hade enbart bilder att utgå ifrån i sin bedömning. Domstolen slår fast att det handlar om det är ett riktigt vapen – och att det är den åtalade mannen som håller i det.

Skälet till att han inte döms är på grund av oklarheter när den faktiska stölden skedde. Åklagaren åtalade mannen för att ha innehaft vapnet någon gång mellan 23 oktober 2019 och 20 november samma år, men rätten menar att den tidsramen inte är styrkt.

Av det tiotal vapen som stals från Regeringskansliet har endast ett återfunnits.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.