Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man åtalas i stort narkotikamål – sålde metamfetamin i Stockholm

Bland kunderna fanns en av Sveriges mest kända artister.

Nu åtalas en man i den stora narkotikahärvan – anklagad för att ha sålt en stor mängd narkotika i Stockholm.

– Brottet han åtalas för avser dels innehav och överlåtelser av bland annat större mängder kristalliserat metamfetamin, säger kammaråklagare Carl Mellberg.

I höstas fick flera personer strafförelägganden för att ha köpt narkotika av den nu åtalade mannen. En av männen som straffades då är artisten – en man i 40-årsåldern som har medverkat i några av Sveriges mest kända tv-produktioner. Han har också en mångårig musikkarriär i det svenska toppskiktet och är känd internationellt.

Artisten straffades för att ha köpt och olovligen innehaft ett gram metamfetamin, som är narkotika. Det ska ha skett vid tre olika tillfällen mellan den 23 april 2019 och 28 maj 2019 i Stockholm.

Misstänkte säljaren åtalad

Artisten dömdes till att betala 120 dagsböter på totalt 60 000 kronor, enligt åklagarens beslut i fallet.

Nu åtalas mannen som anklagas för att ha sålt metamfetaminet. Han är på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott.

– Brottet han åtalas för avser dels innehav och överlåtelser av bland annat större mängder kristalliserat metamfetamin, dels om innehav och överlåtelser av andra droger. Åtalet omfattar brott som begåtts i både Stockholmsområdet och i andra delar av landet under åren 2018 och 2019, säger kammaråklagare Carl Mellberg vid Västerorts åklagarkammare i Stockholm i ett pressmeddelande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.