Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man misstänks ha försökt mörda kvinna och två barn

Här är några av dagens största inrikesnyheter.
En kvinna och två barn fick livshotande skador när de blev angripna av en man i Eksjö.Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nu åtalas en man i 30-årsåldern för tre fall av mordförsök, våldtäkt, stöld, misshandel och olovlig identitetsanvändning.Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

En kvinna och två barn fick livshotande skador när de blev angripna av en man i Eksjö.

Timmar senare kunde den misstänkte gripas på en buss i Nässjö.

Nu åtalas en man i 30-årsåldern för tre fall av mordförsök, våldtäkt, stöld, misshandel och olovlig identitetsanvändning.

Det var en morgon i augusti som ett barn slog larm till polisen.

När patrullen anlände fann man en kvinna och två barn med livshotande skador.

Några timmar senare greps mannen, som är i 30-årsåldern, på en buss på Nässjös järnvägsstation. 

Nu åtalas mannen för tre fall av mordförsök, våldtäkt, stöld, misshandel och olovlig identitetsanvändning. Han nekar till brott.

– Den misstänkte har medgett att han varit på platsen men att det varit andra okända gärningsmän som skadat målsägandena. Vi har under förundersökningen inte funnit något stöd för den versionen, säger kammaråklagare Kristoffer Clausen vid Åklagarkammaren i Jönköping.