Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lena Wesström mördad – med 17 slag i huvudet

En kvinna som tidigare varit frihetsberövad och misstänkt för inblandning i mordet på Lena Wesström frias från misstankarna.
Lena Wesström hittades mördad 2018.Foto: Privat / Privat
En man i 40-årsåldern åtalas för mordet. Foto: Privat

Lena Wesström hittades mördad bakom ett bullerplank i närheten av sitt hem sommaren 2018.

Då hade hon blivit slagen till döds med 17 slag – de flesta med tillhygge.

Nu åtalas en man i 40-årsåldern som hon tidigare haft en relation med.

Det var en sen kväll i maj 2018 som Lena Wesström, 45, lämnade sitt hem i ett radhusområde i Örebro. Enligt stämningsansökan skedde det frivilligt – men hastigt. Därefter var hon försvunnen.

Fyra dagar senare hittades Lena Wesström död bakom ett bullerplank bara ett hundratal meter från sitt hem. Hon hade då blivit slagen till döds med 17 slag, de flesta med tillhygge.

Nu åtalas en man i 40-årsåldern, som hon tidigare haft en relation med, för mordet.

I ett pressmeddelande uttalar sig åklagaren och polisen:

– Det är ett ärende med teknisk bevisning, men även med omfattande indiciebevisning. Det har hållits 730 förhör under förundersökningens gång. Brottsplatsen och andra platser har undersökts, i bland vid fler än ett tillfälle, säger kammaråklagare Åsa Hiding.

– Ett stort antal spår har skickats till Nationellt forensiskt centrum för analys. När NFC:s verktyg inte har räckt till har även vissa spår skickats till Nederländernas motsvarighet till NFC. Flertalet datorer och telefoner har tagits i beslag, tömts och analyserats.

Greps i gryningsräd

– Förundersökningen i Hjärsta-ärendet har inneburit ett så stort resursuttag att det påverkat hela polisområdet. Polisen i Örebro har fått stöd både från regionala och nationella enheter. Den omfattande förundersökningen är ett resultat av målmedvetet och omfattande lagarbete. Örebropolisen har vänt på varje sten, säger spaningsledare Mikael Nyqvist.

Mannen misstänktes och häktades tidigt i utredningen – men försattes sedan på fri fot i brist på bevis.

Utredningen fortsatte i tysthet under ett års tid, sedan slog polisen till mot samma man igen. Under en gryningsräd i augusti 2019 greps han igen och har sedan dess suttit frihetsberövad.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Reportage & Granskning
Brott i Sverige 

TV: Här är några av dagens största inrikesnyheter

Här är några av dagens största inrikesnyheter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.