Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mamman våldtog sin son tillsammans med pojkvännen – döms till 11 års fängelse

En 46-årig kvinna från Stockholm utsatte sin minderåriga son för upprepade grova våldtäkter tillsammans med sin pojkvän. På onsdagen dömdes paret av Solna tingsrätt.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA

En 46-årig kvinna från Stockholm utsatte sin mindreåriga son för upprepade grova våldtäkter tillsammans med sin pojkvän, 39.

På onsdagen dömdes paret av Solna tingsrätt. 

Mamman döms till 11 års fängelse för 22 fall av grov våldtäkt mot barn.

Pojkvännen döms till rättspsykiatrisk vård för 10 fall av grov våldtäkt mot barn.

Det var när en närstående till brottsoffret råkade se en rad misstänkta meddelanden på offrets telefon som våldtäktshärvan uppdagades, enligt Aftonbladet.

Personen larmade polisen om upptäckten och snart hade en omfattande sexbrottsutredning mot pojkens mamma, 46, och hennes pojkvän, 39, inletts. 

Utredningen avslöjande en rad grova våldtäkter mot pojken som var under 15 vid tiden för brotten. 

Sammantaget misstänktes paret för 26 fall av grov våldtäkt.

– Min uppfattning är att båda varit lika delaktiga i brotten, sa åklagaren Maria Franzén i samband med åtalet i maj.

Mammans dom: 11 års fängelse

Nu står det klart att paret, som suttit häktade sedan misstankarna riktades mot dem i september förra året, båda döms för flera fall av grov våldtäkt mot barn.

Mamman döms för 22 fall av grov våldtäkt mot barn, till 11 års fängelse.

Pojkvännen döms samtidigt för 10 fall av grov våldtäkt mot barn, anstiftan till grov våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande. Han döms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Paret döms även för utnyttjande av barn för sexuell posering och barnpornografibrott.

Skrev om våldtäkterna i sin dagbok

I brottsutredningen ska kvinnans dagbok ha varit betydande. Enligt åklagaren skrev hon om våldtäkterna vilket hjälpt polisen att kartlägga brotten. 

Åklagaren yrkade på att brotten borde ses som grova på grund av ”särskild hänsynslöshet eftersom målsäganden är närstående” till kvinnan och har stått under hennes vårdnad vid tillfället för brotten.

I hovrätten dömdes mannen och kvinnan för ytterligare en grov barnvåldtäkt – utöver de som de dömdes för i tingsrätten. Straffen blev dock inte skärpta på grund av det.

Se något mer:

Träffades av blixten på fisketur

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.