Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mamman döms för övergrepp mot dotter

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet (Brå).
Norrköpings tingsrätt.Foto: Janerik Henriksson/TT / Janerik Henriksson/TT

Mamman begick sexuella övergrepp på sitt eget barn.

Beställare var en man i Tyskland som tittade på övergreppen i videosamtal.

Kvinnan säger att hon var rädd för mannen och pressades till övergreppen, berättar Corren.

Tysk polis upptäckte övergreppen som mannen sparat i sin telefon och när man spårade ursprunget visade det sig att filmerna kom från en kvinna i Norrköping, enligt Corren.

Kvinnan erkände, men hävdar att mannen pressat henne till övergreppen. Hon var rädd för honom och kände att han kunde döda henne om hon inte följde hans krav.

Säger att hon pressades

Mamman säger att hon haft en relation med mannen i Tyskland. Hon säger att hon skickade nakenbilder på sig själv och då hotade mannen med att avslöja dessa för kvinnans familj om hon inte gjorde som han sa.

Kraven blev grövre och grövre enligt kvinnan, som först filmade sig själv men mannen ska sedan ha instruerat henne att begå övergreppen mot den ettåriga dottern.

Kvinnan uppger att hon inte ville utföra handlingarna men rädslan gjorde att hon följde mannens instruktioner.

Inte våldtäkt men grovt övergrepp

Den sekvens i filmen där kvinnan utför övergreppen är bara några sekunder lång, skriver Corren, och och att det i sekvensen inte ser ut som att flickan ”upplevt smärta eller obehag” och tingsrätten säger därför att brottet inte kan klassas som våldtäkt mot barn, men som sexuellt övergrepp. Men eftersom kvinnan är närstående och barnet har låg ålder anser tingsrätten att det är ett grovt brott.

Totalt dömdes kvinnan till 1,5 års fängelse, men två månader räknas bort eftersom tingsrätten anser att kvinnan tvingats till handlingarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.