Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lars-Ola, 76, hittades död – misstänkt mördare åtalas

Lars-Ola och en lokal ordningsvakt.Foto: Privat
Lars-Ola hade även ett välbesökt Instagramkonto, där han lade ut bilder på bland annat på kändisar som köpte tidningen. Här med Danny Saucedo.Foto: Instagram

Lars-Ola, 76, var en välkänd profil kring Slussen där han brukade sälja tidningen Situation Sthlm.

Nu åtalas han misstänkta mördade för att ha kvävt Lars-Ola med händerna för munnen.

Det var en fredag i juli som Lars-Ola Arhusius, 76, hittades mördad på Södermalm i Stockholm. Lars-Ola var ett välkänt ansikte för de som bor och jobbar i närheten då han under tio år sålt tidningen Situation Sthlm i området.

De flesta som säljer den tidningen är hemlösa. För Lars-Olas del handlade det i stället om att dryga ut pensionen och att slippa ”sitta hemma och glo”.

– Jag brukade köpa tidningen av en kille på Centralen som fick mig att börja. När jag blev pensionär kändes det meningslöst att sitta hemma ensam och glo, har han berättat.

I början av juli hittades Lars-Ola död.

Polisen misstänkte direkt att han mördats.

Frisk från cancern – mördades

Nu är utredningen klar och åtal väcks: En litauisk man åtalas för att ha kvävt Lars-Ola till döds genom att hålla för hans mun.

Av åtalet framgår att mannen delvis erkänner vad som hände men att han samtidigt ”får anses förneka i vart fall uppsåtligt brott”.

När Lars-Ola mördades hade han just frisförklarats från sin cancer, berättade Ingmari Olofsson, samordnare vid Situation Sthlm.

– Jag pratade med honom i förra veckan. Han var i sluttampen på behandlingen och hade blivit friskförklarad. Han kom in och var jätteglad för att han skulle börja sälja tidningen igen – och möta kunder. Han tyckte livet var bra.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.