Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lärare åtalas för åratal av sadistiska brott mot sin fru

Mannen arbetade som lärare och levde ett till synes vanligt liv, men bakom fasaden hade han mörka hemligheter, enligt misstankarna.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Han arbetade som lärare och levde till synes ett vardagligt liv. 

Men bakom medelklassfasaden hade han mörka hemligheter, enligt misstankarna.

Nu åtalas han för att under flera år ha våldtagit, misshandlat, dödshotat och kontrollerat sin fru.

Mannen åtalas för att under flera års tid ha utsatt sin fru för systematiska, sadistiska brott. Han nekar till alla de brott han anklagas för.

En av åtalspunkterna mot mannen är människohandel. Enligt åtalet tog mannen kontroll över hennes ekonomi, bland annat genom att ta kontroll över alla hennes inkomster, vilket ska ha medfört att hon fick svårt att lämna honom.

Genom hot och våld förmådde han henne att utstå en mängd sexuella handlingar. Handlingarna har utförts ”för henne såväl kända som okända män och kvinnor”, enligt åtalet.

Åtalet: Tvingade frun att uppträda i hundbur

Brotten ska ha begåtts på olika platser i Sverige och utomlands i över fyra års tid – från 2018 fram till att mannen greps i höstas. 

Bland annat ska han ha tvingat kvinnan att uppträda naken i en hundbur i en sexbutik inför flera personer som har betalat för det. 

Två av händelserna i hundburen rubriceras som våldtäkt.

Han åtalas också för flera andra våldtäkter mot henne. Vid ett tillfälle ska han ha strypt henne till medvetslöshet och sedan våldtagit henne. Våldtäkten rubriceras som grov, på grund av våldet men också för att två andra personer var närvarande. 

En av våldtäkterna ska han ha begått tillsammans med en annan man i parets bostad. Männen piskade henne, kissade på henne och utförde sexuella handlingar trots att hon bad dem sluta.

I åtalet ingår också flera våldtäkter då han låtit andra män ha sex med henne mot hennes vilja.

”Din tid är kommen, du ska dö”

Mannen åtalas även för grov kvinnofridskränkning, vilket innefattar en rad fall av misshandel och olaga hot. Han ska bland annat vid flera tillfällen ha fyllt upp badkaret med vatten och uttryckt dödshot. Andra gånger sade han åt henne att bestämma vilken av hennes döttrar han skulle döda, enligt åtalet.

I bevisningen ingår förhör med flera av kvinnans anhöriga om att kvinnan ”fullständigt förändrat sitt beteende och sin person under sin relation med [mannen]”. Hon ska ha berättat för dem om misshandel och sexuella övergrepp och att hon varit under hans fullständiga kontroll.

Sexolog ska förhöras: Inte BDSM

Även på sitt arbete ska kvinnan ha berättat om de övergrepp och den förnedring hon utsatts för. 

Bland de vittnen som åberopas av åklagaren finns en sexolog. Hon ska höras angående att mannens strypvåld mot kvinnan inte kan betraktas som BDSM eftersom det inte har funnits någon ömsesidighet och inte haft syftet att tillfredsställa henne, utan bara varit ett uttryck för hans egen dominans och sexuella njutning.

Flera personer som har deltagit i de sexuella aktiviteter som mannen anordnat ska också förhöras.

Mannen åtalas vidare för våldtäkter mot två andra kvinnor samt för narkotikabrott och barnpornografibrott. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.